אתם נוהגים לבזוק מלח לאוכל שלכם? זאת מנת המלח הקטנה שלכם... את עיקר המלח אנחנו צורכים תוך כדי אכילת לחם, פסטה, או כל דבר שאנחנו מבשלים. למרות שעל פי מומחי הבריאות מומלץ שלא לצרוך יותר מ-6 גרם מלח רובנו צורכים קרוב ל-10 גרם ביום.
בעבר הוכיחו המחקרים כי צריכה גבוהה של מלח עלולה לגרום לעליה בלחץ הדם, החליטו החוקרים באוניברסיטת אדינבורו לבדוק דבר נוסף: האם יש קשר בין צריכה גבוהה מדי של מלח - לבין עליה בסטרס שאנחנו חשים במהלך היום.
במהלך המחקר לקחו החוקרים עכברים שהתרגלו לצרוך כמות נמוכה של נתרן, והוסיפו לתזונה שלהם את כמות המלח היחסית אותה צורכים בני האדם. התוצאה הייתה מידית - עליה של 75% בהורמון הלחץ. בנוסף- גילו החוקרים שלא רק רמת הורמוני הלחץ עלתה, אלא שהתגובה ההורמונלית של העכברים למצבי לחץ הוכפלה בעקבות הגדלת כמות הנתרן בגופם, ואף הגנים האחראיים במוח על וויסות חלבוני הלחץ עלו בהתאמה.
למרות זאת - החוקרים הדגישו כי חשוב להיות זהירים עם התוצאות, אך למרות שקיימים פערים מסוימים בין מכרסמים לבני האדם- צריכת מלח מופרזת הוכחה כמסוכנת ומקצרת חיים, וחשוב שנהיה זהירים עם כמות המלח שאנחנו צורכים.