כיכר השבת

הכנת תה במיקרו: לא מקובלת, אך בריאה יותר

יש אנשים שלא מוותרים על כוס תה גם בימי הקיץ, לאחר ארוחה כבדה או סתם בשעת בין ערביים. אך הייתם מאמינים שהכנתו במיקרוגל היא עניין מקובל ואפילו בריא יותר? (בריאות)

| 4 | כיכר השבת |
הכנת תה במיקרו: לא מקובלת, אך בריאה יותר
(צילום: shutterstock)

עובדה מעניינית: תה הוא המשקה הנפוץ ביותר בעולם, למעט מים וחובבי התה הפזורים שם בחוץ, אתם אולי לא תאהבו את מה שאנחנו הולכים לספר לכם. אבל כל הזמן הזה שאתם מבלים בהמתנה שהקומקום ירתח, אולי חסר טעם לחלוטין.

על פי מחקר שנערך על ידי המדען האוסטרלי ד"ר קואן וונג, הכנת תה במיקרוגל משחררת יותר תרכובות מזינות שנמצאות בו, מאשר חימום רגיל - 80 אחוזים לעומת רק 60 אחוז עם קומקום הנירוסטה הדקורטיבי שרכשתם לעצמכם (מצטערים).

אפילו טוב יותר: תרכובות תה אלו נקשרו להמון של יתרונות בריאותיים. תיאנין וחומצת האמינו שבו יכולים לסייע בהקלה על מתחים וכל אותן תרכובות פוליפנול (סוג של נוגדי חמצון) יכולות להיאבק בסימני הזדקנות ולתמוך באיזון רמת הסוכר בדם וברמת לחץ הדם. אה, ואל תשכחו את הקפאין הממריץ.

השיטה של ד"ר וונג היא פשוטה. בכוס קלקר או נייר (עזבו, לכו על זכוכית. אל תוותרו עליה) משלבים מים חמים עם שקיק תה, מכניסים למיקרוגל שכוון לעוצמה בינונית ומפעילים ל-30 שניות. לאחר מכן, משליכים לפח את השקיק, לוגמים וקוצרים את היתרונות הרבים שיש למשקה שלכם להציע.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מזמן עלי התה אינם אותנתיים. ביצור שלהם מבשלים אותם ומוציאים מהעלים את כל התה. אח"כ עושים כל מיני תערובות ומחדירים את התמצית חזרה לעלים הרקים. וזאת הסיבה שתמצית התה יוצאת מהר מאוד מהעלים במגע עם מים חמים, לא צריך להתאמץ להרתיח ולשים במיקרו וכו'. לא צריך להוציא לו את הנשמה - כי אין לו.
יצרן
1
כל דבר שמתבשל במיקרו הוא הרבה פחות בריא מחימום טבעי.. כנראה שמי שעשה את המחקר הזה יש השקעה בחברות תרופות, או שהם אמרו לו לעשות כזה מחקר
הוא פשוט שקרן
אולי גם יעניין אותך
חדשות בריאות