סערת חוק הגיוס: אחרי שפורסמה הטיוטה הראשוני לחוק, שתכלול יעדי גיוס, סנקציות כלכליות ועוד, שלכאורה תעבור התגדות חרדית עזה, הבוקר (שני) דווח בווינט, כי הדרישה להעלאת גיל הפטור ל-35 ירדה מהפרק.
עד היום גיל הפטרו עמד על 26, מה שסייע לכניסה לשוק העבודה לחרדים שאינם מתגייסים, בהצעת החוק החדשה, ניסו לעלות את הפטור לגיל 35, אך זה כאמור ירד מהפרק.
גורם חרדי בכיר אמר לווינט: "הסיעות החרדיות החליטו לוותר על הסעיף המשמעותי בהצעת המחליטים של חוק הגיוס, שתועלה מחר להצבעה בממשלה, וזאת מכיוון שזה סעיף שלא משרת את חוק הגיוס - וגם לא את החרדים ובנוסח החדש הוא צפוי לרדת".
יצוין, כי גורמים חרדים בכירים ציינו בפני 'כיכר השבת', כי העלאת גיל הפטור לא משנה ולא מורידה, זה סך הכל היה עז שהוכנסה להצעה החדשה, אך יחד עם זאת הם לא רואים, איך מצליחים להעביר את החוק מהבחינה החרדית, שכן ישנו כמעט בוודאות רוב נגד המהלך בקרב המפלגות החרדיות.
מוקדם יותר דווח, כי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה והמשנה ליועצת עו"ד גיל לימון הודיעו למזכיר הממשלה יוסי פוקס כי לא יהיה ניתן להעביר בממשלה, ביום שלישי, החלטה הצהרתית בלבד על מתווה הגיוס.
השניים, כך לפי הדיווח, הבהירו כי ההחלטה שתקבל הממשלה ביום שלישי בנושא חוק הגיוס צריכה להיות מהותית גם בפרוצדורה וגם במהות וזאת בהסתמך על הישיבות וההתייעצויות שקיים הדרג המשפטי עם הדרג המדיני.
במכתב צוין כי לא יהיה ניתן להצהיר שוב בפני בג"ץ שהממשלה תעביר חוק שיסדיר את הגיוס, ואם תהיה כזו הצהרה זה יחשב כזלזול בפסיקת בג"ץ שהמתין להחלטות בנושא הגיוס.
בנוסף, הם ציינו במכתבם כי מתווה הגיוס צריך לכלול גם לוח זמנים מפורט להגשמת המתווה וכן מה יקרה בכל שלב במידה והוא לא יקרה.
אמש פורסם כי היועמ"שית בהרב-מיארה סבורה כי היא תתקשה להגן בבג"ץ על הצעת חוק הגיוס שמגבשת הממשלה בשל "קשיים משפטיים משמעותיים".
הצגת כל התגובות