כיכר השבת

בכיר במחוז גוש דן:

בכיר במשטרה: החרדיות מסרבות להתלונן

לאחר סדרת הכתבות ב'כיכר השבת' על תקיפת ילדות במגזר החרדי. מתייחס מפקד בכיר במחוז דן בשיחה ל'כיכר השבת' לתופעה שצוברת תאוצה ומגלה: בבני ברק הנערות מפחדות אך מתלוננות, לעומת זאת בי-ם נערות שהותקפו מעדיפות לשמור על שתיקה. "מי שיודע על מקרי תקיפה שיבוא ויגיש תלונה" (חרדים)

| 11 | כיכר השבת |
אילוסטרציה. למצולמות אין קשר לנאמר בכתבה
אילוסטרציה. למצולמות אין קשר לנאמר בכתבה (צילום: פלאש 90)

מפקד בכיר במשטרת מחוז דן מתייחס בשיחה עם 'כיכר השבת' לתקיפת הנערות שהתרחשו באחרונה בבני-ברק ומבהיר: "גם לאחר שהחשודים נתפסים, המותקפות מסרבות להתלונן ובלעדיהן לא נוכל להעמיד אותם לדין".

במצב כזה, אומר הבכיר, התוקפים ממשיכים להסתובב חופשי ברחובות בני-ברק וירושלים מבלי שיהיה אפשר לעצור אותם ולמנוע פגיעות נוספות.

כבר בתחילת השיחה אומר המפקד הבכיר: "יש לנו בעיה בעקרון לדבר על הנושאים הללו, שכן זה יכול לפגוע בשיתוף הפעולה שיש לנו עם העסקנים במגזר החרדי, אבל כאן מדובר במקרה חריג".

לדבריו, "כמה מקרי תקיפה אכזריים שארעו באחרונה, עדיין לא פוענחו. בשבוע שעבר עצרנו בחור בעל חזות חרדית שהודה בחלק מהמקרים, וכנראה שבהמשך החקירה הוא יודה בעוד מקרים. כרגע, לא התקבלו תלונות על מקרים נוספים.

"אנחנו פונים לציבור - מי שיודע על מקרי תקיפה דומים שפשוט יבוא ויגיש תלונה. בלעדיה, אין לנו מה לומר בבית המשפט".

מתברר כי דווקא בבני-ברק, התמונה סבוכה פחות. "בבני ברק התקבלו כמה תלונות בזמן שבירושלים רוב המתלוננות שומרות על שתיקה".

עסקן בכיר שמטפל במקרים דומים אמר ל'כיכר השבת' בסוף השבוע: "הגיע הזמן לדבר בעדינות וברגישות על הנושא הזה, כדי למנוע מקרים נוספים".

ביום חמישי דווח בכיכר השבת כי בחודשים האחרונים התרחשו מספר רב של תקיפת נערות חרדיות בבני-ברק, בעיקר באזור שבו פועלים אולמי השמחות בעיר התורה.

המותקפות סיפרו על צעיר בלבוש חסידי, שתקף אותן בשעות הערב בסימטאות ובחדרי מדרגות.

בחקירתו, הודה החשוד במעורבות בכמה מהתקיפות, אולם המשטרה חושדת שהתמונה רחבה עוד יותר.

בליל חמישי הגיעה החקירה לנקודת מפנה משמעותית. בעקבות מידע מודיעיני, לפיו החשד הופנה לבחור אחר, הגיעה המשטרה לישיבה חסידית מוכרת בבני-ברק ועצרה את אחד הבחורים בזמן ארוחת הערב.

תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
בגלל שאם בת תתלונן על אדם שהטריד אותה, או אף חמור מכך, החברה שלנו תוקיע ותשפיל עד עפר את המתלוננת. אני מכיר סיפור טרי מהימים האחרונים על אשה חרדית, נשואה, משכונה חרדית מובהקת. האשה יצאה מביתה ושכן חרדי תקף אותה בחדר המדרגות. היא אמרה לו שאם הוא לא נותן לה ללכת היא צורחת. זה לא עזר לה, הוא אמר לה "מי
יוסי
7
אני מכירה קטינה שהתלוננה ואח"כ הפכו את הקערה על פיה ואמרו שגם היא לא בסדר ‏.אז חבל להתלונן ‏.כי עם קצת קשרים למטריד הכל אבוד.‏ לצערינו. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ציפי
6
חיי הנישואים שלי נהרסו לפני שעוד התחילו, אחרי שאחד כזה פגע בבעלי שהיה ילד. תפקחו את העיניים טוב טוב על הילדות וגם על הילדים(גם בתוך המשפחה) ואם קרה מקרה ח"ו אז צריך להתחיל טיפול נפשי במיידי, כי ההשלכות של פגיעה כזו שנגררת בשתיקה לאורך השנים לעולם לא עוזבת ולכל הסוטים שם בחוץ... יום הדין קרב ובא
אין לי יום

הצגת כל התגובות

5
אני מכיר אשית סיפור על בחורה שפגעו בה מנית בילדותה. ולהחר שהתחתנה לא היתה מסוגלת להיות עם בעלה... ... אתמ לא רוצים לדעת איזה יסורי נפש עברו [ועוברים] אתו זוג.. לאחר טיפולים מרובים ומיאשים ויקרים מאוד הם החזיקו ביחד בנישואין. פשוט לא מבנים מה גודל האסון שזה יכול לגרום. פשוט חייב להכניס אנשים רעים כאל
נ.ע.
4
אנשים מפחדים שאם ידעו מה קרה לילדה שלהם זה יהרוס את השידוכים של הבנות שלהם מצד אחד מובן שמה שהיה היה ואם נדוש בזה הגלגל לא יחזור אחורה {אז לפחות (כביכול) נציל את השידוכים של המשפחה??!} מצד שני ההורים חייבים להבין שאם הילדה שלהם כבר נפגעה עליהם מוטלת החובה לעצור את הבנאדם כדי שלא יפגעו בנות נוספות ה
א.נ
3
הילדים החרדים ידועים בכבוד שהם נותנים למבוגרים.ובמיוחד שכל המבוגרים הם עם זקן ומגבעת, ובעיני הילדים כולם רבנים. לכן לא יעלה על הדעת להתלונן על רבנים.
דן סגל
שטניים.לכן לא יעלה על הדעת שלא ישרתו בצבא...
ההוא.
2
שירסנו קצת את ההיתנהגות שלהם מדובר בילדות למה להרוס לבם את החיים???
trigger
1
בציבור החרדי זה כן קורה , ילדים צריכים להיות מודעים למקרים העייתיים ושמעתי שכבר קיימים מוסדות בהם הבנות מקבלות הסבר העדינות מהםהמקרים שצריך לספר להורים והורים יקרים !! אתם שמפחדים לספר לגורמים הנכונים את הנעשה אחרי שהילדה באה וסיפרה דעו שאתם מזיקים לילדות שלכן יותר מכל
שובבה
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים