
דאגה ב"שובו בנים": הגאון רבי אליעזר ברלנד, השוהה בימים אלו בהולנד, בהמתנה להכרעת הדין בעניין הסגרתו לישראל, פונה הבוקר (ראשון) לבית חולים מקומי.
במשך שבע שעות, קיים הבוקר הגר"א ברלנד את תפילת שחרית, ולאחריה החל בקבלת קהל של מאות מחסידיו ששהו לצדו במהלך סוף השבוע האחרון.
במהלך קבלת הקהל, בעקבות כאבים עזים שחש ברגליו, הובהל הרב לבית חולים מקומי לצורך בדיקות וטיפול רפואי.
מקורביו אומרים ל"כיכר השבת" כי מצבו של הרב ברלנד טוב וכי הוא פונה לבית החולים ברכב פרטי.
לאחר טיפול קצר שקיבל הרב ברלנד, הוא שוחרר חזרה לביתו.
בתוך כך, לאחר פינויו של הרב ברלנד לבית החולים, כ-300 מחסידיו עוזבים בשעות אלו את כפר הנופש בו שהו בסוף השבוע, בדרכם לאמסטרדם כאשר חלקם אמורים לשוב לארץ ביממה הקרובה.
כפי שדווח אתמול ב"כיכר השבת", מאות חסידים שהו יחד עם מנהיגם הנערץ, הגר"א ברלנד, במהלך השבת האחרונה, וזאת לקראת ההחלטה שתתקבל מחר, יום שני, בבית המשפט, בשאלת הסגרתו של הרב לישראל.
תפילת ערבית של ליל שבת עם הרב ברלנד ארכה כ-4 שעות ותפילת שחרית כ-7 שעות. בסעודה השלישית שהתארכה שעות ארוכות לאחר צאת השבת שהו מאות החסידים עם רבם ושרו שירי חיזוק באמונה לקראת החלטת בית המשפט בעניינו.