כיכר השבת

מועצת הרבנות נגד הרב דוד סתיו

מועצת הרבנות הראשית דנה בחוק הגיור של ח"כ שטרן, אך הדיון הפך למתקפה נגד הרב דוד סתיו כשנשקלה האפשרות לשלול ממנו תעודת רב. צהר בתגובה: "דברי בלע" (חדשות)

| 12 | כיכר השבת |
הראשל"צ הגאון הרב יצחק יוסף והרב דוד סתיו
הראשל"צ הגאון הרב יצחק יוסף והרב דוד סתיו (צילום: פלאש 90)

חודשים ארוכים לאחר הבחירות לרבנות הראשית נראה שהאיבה נגד יו"ר ארגון 'צוהר' הרב דוד סתיו נמשכת ובמועצת הרבנות הראשית מבקשים לשלול ממנו את תעודת הרבנות.

לפני כחודש התכנסה מועצת הרבנות הראשית לעסוק בנושא 'חוק הגיור' החדש, שהגיש ח"כ אלעזר שטרן (התנועה), המבקש להאפשר לרבני ערים סמכות לגייר, אך הדיון הפך בתוך דקות להתקפה נגד הרב דוד סתיו שהתמודד על תפקיד הרב הראשי לישראל והפסיד לגאון הרב דוד לאו.

על פי הדיווח של יאיר שרקי בגלי צה"ל, הרב הראשי הגר"ד לאו תקף ואמר שמדובר ב"חוק פרסונלי" אשר נועד לאפשר לשני רבנים "מקלים במיוחד להקים בתי דין לגיור" - כשהוא מתכוון לרב דוד סתיו והרב שלמה ריסקין מהיישוב אפרת שלדברי הרב לאו "יהיה ניתן יהיה להעביר דרכם את כל המתגיירים שירצו".

הראשל"צ הגאון רבי יצחק יוסף, השתתף בדיון וטען כי הסיבה שחברי הכנסת מבקשים דווקא את הרבנים הללו (הרב סתיו והרב ריסקין - י.כ.) היא "כדי לייצר הליך גיור מזורז. לשניהם יש עמדה מיוחדת".

רבה של חולון הגאון רבי אברהם יוסף לא הסתפק במה שאמרו שני הרבנים הראשיים ויצא למתקפה נגד סתיו וריסקין: "אלה שניים שעומדים בפרונט כבר למעלה משלוש שנים כדי לקעקע את מוסד הרבנות. הנהגתו אינה הנהגה של רב, לא ייתכן שתהיה לו הסמכות לגייר".

בשלב הזה ביקש הגר"א יוסף לזמן את סתיו לדין משמעתי ולשלול ממנו את תעודת הרבנות.

ארגון רבני "צהר" מסרו בתגובה: "מצער לראות שחברים במועצת הרבנות עוסקים ברכילות ולשון הרע במקום להתמודד עם סוגיות ההתבוללות הנוראה בעם היהודי. בארגון מוחים נמרצות על דברי הבלע שהושמעו בישיבת מועצת הרבנות נגד אחד מגדולי הרבנים בישראל. בושה שרבנים בלי הסמכה לדיינות מעייזים להטיל דופי במי שגדולים מהם עשרת מונים".

הרב דוד סתיו מסר בתגובה: "אני ממשיך להרבות באהבת תורה ויראת שמים, ולא אגרר ללשון הרע ורכילות גם כאשר מדובר ברבנים הראשיים".

תוכן שאסור לפספס
12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
פרק ל"ב פסוק ז' על המילים: "כי שחת עמך"- שיחת העם לא נאמר, אלא עמך, ערב רב שקיבלת מעצמך וגירתם ולא נמלכת בי, ואמרת טוב שידבקו גרים בשכינה, הם שיחתו והשחיתו... ומי שלא מבין את זה בטח לא ראוי להיות רב בישראל!!!
צביקה
4
מה הקשר להסמכה? כל אימת שמעלים מחלוקת עניינית בגיור, באה הטענה של יש לנו הסמכה! אני חלילה לא רוצה לזלזל אך הסמכה גם סטודנט גאון באונ' תל אביב יכול להוציא ומאידך ישנם הרבה דיינים עם הסמכה וכי זה אומר שדבריהם תורה מסיני והאמת לאמיתה היא אצלם? יש מועצת רבנות ורבנים ואל יאמר אדם קבלו דעתי.
דוד
3
kfk tso ha t, vnxufbu, aku' utuh knh athbu husg vhfi vdcuk/
huro

הצגת כל התגובות

2
איך העזתים לכתוב סטיו וריסק הרי גם יקחו מהם את תעודת הרבנות הם עדיין תלמידי חכמים. אל תחשבו שאני מעריצם זה ממש לא כך אבל אין ספק שיש להם ידע גדול בתורה ואין שום סיבה לזלזל בהם כך! תתבישו לכם! אתם פגשתם אותם? אתם דיברתם איתם בלימוד? אתם בכלל יודעים מי הם באמת?, או שסתם רציתם להוציא שם רע ולזלזל בת״ח?
נתנאל
אף אחד לא כתב "סטיו", כתבו "סתיו"...
AVCHY
1
לשלוח מסתיו תעודת רב? חידוש שבכלל הוא נחשב רב.
גדול
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים