מסעדת ריקוטה היא המקום המושלם לארוחה נהדרת חלבית-איטלקית כשרה למהדרין.
למבקשים לערוך פגישות עסקים ברוח הימים, הורחבה המסעדה ולרשות הסועדים עומדים שני חדרי אירוח גדולים, מעבר לחלל המסעדה המעוצב היטב, מטופח ומושקע ונקי להפליא.
בתפריט: מיטב המאכלים, המוכנים בקפדנות ובמקצועיות רבה, על ידי השפית חני כהן.
התפריט עשיר במיוחד מכיל דגים עשויים בטוב טעם, במתכונים ייחודיים, מרקים עשירים וטעימים להפליא, הלחמים הביתיים הנאפים במקום באפייה מיוחדת, הסלטים הרעננים והמתכונים המיוחדים, כמו ריבת עגבניות שרי ועוד.
במקום מוגשות ארוחות בוקר טעימות להפליא, מנות עסקיות בשילובים שונים לפי בקשת הלקוח, ארוחות זוגיות אינטימיות, בכל שעה שתבחרו בשעות היום והערב, עריכת אירועים משפחתיים וחברתיים, ועוד ועוד.
התפריט עשיר וייחודי ומוגש מכל הלב. והאווירה לבבית מיוחדת, היחס אישי ואכפתי, חם ומקצועי לכל אורח. במסעדה חדרי וי אי פי לאירועים וכנסים.
על הדג ועל הדבש
אם בעבר דבש התקשר לכוס תה עם לימון, היום הדבש תופס מקום של כבוד בעולם הקולינרי. רוצים לשפר את הרוטב לסלט? לדבריה של השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה, הוספה של כפית לרוטב תשפר בהחלט את הטעם.
דבש נמהל היטב בנוזלים לכן במתכון של יין, או מים וביצים, תערבבו את הדבש ביחד עם הנוזלים לפני שתצרפו אותו לשאר המרכיבים במתכון
הדבש משחים את האוכל באפיה, בדגים זמן האפייה קצר, ולכן אפשר לצפות את דג הסלמון בדבש אם תחילת האפיה. אפו בחום נמוך.
מתכון: דג סלמון בחרדל ודבש של השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה
חומרים להכנה:
דג סלמון טרי
למרינדה:
כף חרדל דז'ון
כף דבש
שן שום כתוש
רבע כוס שמן זית
לקראסט:
פיסטוקים, קשיו , בוטנים. גרוסים קלות עם סכין.
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי המרינדה. משרים את הדג בתוכו כשעתיים בתוך מקרר.
2. מניחים בתבנית אפיה, מצפים עם הקראסט מכל הכיוונים ואופים בדיוק רבע שעה בחום בינוני.
לקישוט המנה: מומלץ לקשט את המנה בשערות קדאיף מטובלות בסילאן, על מצב פירה ובטטה.