![מתכון מיוחד הכולל מגוון פירות, ירקות ועלים- המנה שתשדרג את סעודת ט"ו בשבט.](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2025/02/10/8226c980-e798-11ef-8e5a-63e488324772__h3543_w3071.jpg)
![מתכון מיוחד הכולל מגוון פירות, ירקות ועלים- המנה שתשדרג את סעודת ט"ו בשבט.](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2025/02/10/8226c980-e798-11ef-8e5a-63e488324772__h3543_w3071.jpg)
עלי האנדיב הקרנצ'ים, משמשים ככלי קיבול לסלט טונה מפתיע המשלב מגוון טעמים (מתוקים, חמצמצים ומלוחים). עלי האנדיב הסגול מעודנים יותר ופחות מרירים מהאנדיב הירוק. את האנדיב אפשר להחליף בעלי חסה קיסר.
רכיבים לכ-6-8 מנות:
- 1 חבילת נתחי טונה בהירה במים, מסוננת מנוזלים
- 2-3 ראשי אנדיב סגול
- 1/3 כוס גבעולי סלרי, קצוץ דק
- 1 תפוח עץ ירוק "גרני סמית", חתוך לקוביות קטנות
- 1/4 כוס אגוזי מלך, טבעי קצוץ גס
- 1/4 כוס חמוציות
- 1-2 כף מיונז
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית חרדל חלק
- מלח
- פלפל
- אופציה: חופן עלי סלרי/ שמיר, קצוצים
אופן ההכנה:
• קוטמים את קצה האנדיב ומפרקים לעלים
• בקערה שמים את מרכיבי הסלט. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
• מניחים את עלי האנדיב בצלחת הגשה.
• עורמים מסלט הטונה מעל כל עלה. מגישים.