כיכר השבת

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

צלייה של ירכיים במחבת לוהטת לא שורפת את העור. פשוט הורידו את המעלות והאריכו את זמן הבישול - סדרו אותן עם העור כלפי מטה במחבת כבדה (עדיף מברזל יצוק או טפלון) על חום מתון ותנו להן שקט. הן יהיו מוכנות תוך כ-30 דקות, ללא הפרעה. רק פקחו עין על החום, כדי לוודא שהעור לא נעשה כהה מדי (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים
פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 ירכי עוף שלמות, מיובשות על ידי טפיחות עם נייר מגבת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 שן שום, פרוסה
  • מעט חומץ
  • ½1 כוסות זיתים ירוקים, מגולענים

אופן ההכנה:

1. מתבלים את ירכי העוף במלח ופלפל ומסדרים במחבת גדולה וכבדה בשכבה אחת, כשהעור כלפי מטה. מבשלים על אש בינונית, מבלי להזיז אותן, עד שהשומן מתפזר והעור מקבל גוון חום-זהוב עמוק ופריך, כ-30 דקות. ניתן להתעסק עם החום לאורך הצליה ולהנמיך אותו לבינוני-נמוך אם העור מתחיל להישרף לפני שהוא מקבל גוון חום זהוב אחיד.

2. הופכים את הירכיים וממשיכים לבשל אותן עד שהבשר הקרוב לעצם מבושל, 10-15 דקות. מוסיפים למחבת את השום, החומץ והזיתים כ-5 דקות לפני סיום הבישול של הירכיים. מתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים את העוף עם הזיתים וטפטופים מהמחבת.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף