רכיבים
- 8 פרגיות על העצם (ניתן להחליף במשולשי עוף)
- 5 שיני שום, כתושות
- 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מקולף וקצוץ היטב
- 1 פלפל חלפיניו קטן, ללא הזרעים, קצוץ היטב (ניתן להחליף בכפית פפריקה חריפה)
- 1 לימון, סחוט היטב
- גרידת קליפה מהלימון שסחטנו
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כפית זרעי כוסברה או כוסברה טחונה
אופן ההכנה:
1. בעזרת סכין קטנה, דוקרים את החלק העליון של הפרגיות, כ-8 דקירות לכל פרגית (ואנחנו מתנצלים על האסוציאציות).
2. במעבד מזון קטן, טוחנים את כל המרכיבים (מלבד הפרגיות כמובן) עד לקבלת משחה סמיכה.
3. מניחים את הפרגיות בקערה גדולה ובעזרת הידיים מעסים את המשחה הפיקנטית על כל פרגית, כך שהן יהיו מצופות היטב מכל צד. בשלב זה ניתן לעבור לצלייה או לכסות את הקערה ולהעביר למקרר למשך עד 24 שעות.
4. מסדרים את הפרגיות בתבנית כשהעור כלפי מעלה וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 35-45 דקות. מגישים מיד, חם, עם כל תוספת אהובה.