רכיבים
- 1 פרפר חזה עוף, חצוי לשניים
- 1/2 לימון, סחוט היטב
- 2 כפיות שמן זית
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/4 כפית מלח
- פלפל שחור טחון טרי
לפירה הבטטות:
- 3 בטטות בינוניות
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית קאיין / פפריקה חריפה
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את מיץ הלימון, שמן הזית, אבקת השום, המלח ופלפל שחור, מוסיפים את נתחי העוף כך שהם יצופו היטב במרינדה ומעבירים למקרר למשך שעה.
2. מחממים היטב מחבת פסים וצולים את נתחי העוף עד להשחמה טובה משני הצדדים.
3. במקביל, מסדרים את הבטטות בתבנית ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
4. לאחר האפייה, ממתינים 10 דקות ואז מקלפים את הבטטות.
5. מעבירים את הבטטות הקלופות לקערת זכוכית, מתבלים ומועכים בעזרת מזלג או מועך פירה עד לקבלת פירה חלק.
מגישים מיד, חם, לצד סלט ירקות טרי.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות