ט"ו בשבט מגיע, ואיתו גם הפירות היבשים האהובים כל-כך. לקראת חג האילנות, "כיכר השבת" מגיש מתכון למאפה מלכותי של פירות יבשים ואגוזים לט"ו בשבט. חגיגה של צבעים טעמים.
מרכיבים לשתי עוגות שושנים:
מרכיבים לבצק:
½ 2 כוסות קמח
½ שקית או ½ קובית "שמרית"
½ שקית משפר לאפייה ביתית של "שמרית"
¼ כוס סוכר
70 גר´ מרגרינה או חמאה
3 כפות שמן
1 חלמון ביצה
קורט מלח
תמצית וניל
כ- ½ כוס מים (כמה שהקמח לוקח)
מרכיבים למלית:
8 תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות
מיץ מלימון אחד
¼ כוס דבש
¼ כוס סוכר (מומלץ חום)
50 גר´ צימוקים
8 שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים גס
10 משמשים מיובשים קצוצים גס
10 חישוקי תפו"ע מיובשים קצוצים גס
מומלץ להוסיף 1 כפית מי הדרים (לא הכרחי)
כ ½ 1 –2 כוסות מים
50 גר´ פקאן מסוכר
¼ חב´ חמאה או מרגרינה רכה
2 כפות גדושות סוכר
תבנית פרח או כל תבנית עגולה עם חור במרכז
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק ומרדדים לעלה ארוך.
מבשלים את תפוחי העץ עם מיץ הלימון, הסוכר והדבש עד שיתרככו היטב אך שלא יהפכו לעיסה. מידי פעם מוסיפים מעט מים בכדי למנוע מהתפוחים להישרף. מצננים מעט.
מערבבים את כל הפירות המיובשים הקצוצים.
מורחים את התפוחים על פני הבצק, מפזרים את תערובת הפירות המיובשים הקצוצים ומגלגלים לרולדה.
בעזרת סכין משוננת (סכין לחם), פורסים פרוסות בעובי 8 סמ´ לפרוסה.
מורחים את התבנית בחמאה או מרגרינה ובוזקים סוכר. מניחים את הפרוסות כך שהחתך נראה כלפי מעלה, מפזרים בין פרוסה אחת לשנייה פקאן מסוכר קצוץ גס וקוביות קטנות של חמאה או מרגרינה.
מפזרים מעל מעט פקאן מסוכר קצוץ וסוכר.
מתפיחים במקום חם עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 175 מעלות צלזיוס כ- 50 דקות.
(המתכון מוגש באדיבות חברת "שמרית")