כיכר השבת

באנו לשדרג

חורף במיטבו: מתכון לעוגת תות לימון עסיסית ונימוחה

העוגה הרכה והלחה הזו מנוקדת בפרוסות תותים ומעוטרת בזיגוג של מיץ לימון חמוץ-מתוק מרענן בטירוף. והכי חשוב, היא תישמר, כשהיא מכוסה על השיש, למשך כשלושה ימים. תרגום: אתם יכולים להגניב פרוסה מתי שתרצו (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
חורף במיטבו: מתכון לעוגת תות לימון עסיסית ונימוחה
חורף במיטבו: מתכון לעוגת תות לימון עסיסית ונימוחה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לעוגה:

  • 1 כוס תותים קצוצים
  • 1 כוס + 1 כף סוכר
  • ½1 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1 כוס יוגורט
  • 1/2 כוס שמן + תרסיס
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל

לציפוי:

  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • גרידת לימון, לקישוט

אופן ההכנה:

1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית כיכר לחם בנייר אפייה ומרססים קלות בספריי שמן.

2. בקערה קטנה מערבבים את התותים וכף הסוכר. מניחים בצד.

3. בקערה גדולה טורפים יחד את הקמח, כוס הסוכר הנותרת, אבקת אפייה והמלח. מניחים בצד.

4. בקערה קטנה נוספת טורפים יחד את היוגורט, השמן, הביצים ותמצית הווניל. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך היבשים ומערבבים בעזרת מרית סיליקון, רק עד לאיחוד.

5. בעזרת כף מחוררת מסננים את התותים מהנוזלים שלהם. מקפלים בעדינות לתוך הבלילה.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, 55 דקות עד שעה. מצננים בתבנית 5-10 דקות ואז מעבירים לרשת להתקררות מלאה.

7. מכינים את הזיגוג: בקערה קטנה טורפים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון. מזלפים על העוגה שהתקררה ומניחים מעל את גרידת הלימון.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת