פאי קרמי מתקתק וטעים בטירוף (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי
רכיבים
- ½1 כוסות סוכר
- 3 כפות קמח, מנופה
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס רוויון
- 1/2 כוס חמאה, מומסת
- 1 כף גרידת לימון
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- בסיס לפאי מוכן
- קישוטים לבחירה: פירות יער טריים, קצפת, נענע טריה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים יחד את הסוכר והקמח בקערה גדולה. טורפים את הביצים, הרוויון, החמאה, גרידת ומיץ הלימון ותמצית הווניל לתערובת הקמח; יוצקים לתוך בסיס הפאי.
2. אופים 35 עד 45 דקות או עד שהפאי כמעט מתייצב, מצפים בנייר אלומיניום לאחר 15 דקות. מעבירים לרשת התנור ומצננים שעה.
3. מקשטים, פורסים ומגישים.