כיכר השבת

ליד הקפה

לערבב ולתנור: עוגת אוכמניות בחושה וטעימה

ככה אנחנו אוהבים את העוגות שלנו: רכיבים פשוטים וזמינים, שימוש בשלושה כלים בלבד: קערה, מטריפה ידנית ותבנית - וטעם מנצח שגורם לנו להכין אותה שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
עוגת אוכמניות בחושה
עוגת אוכמניות בחושה (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם סוכר
  • 4 גרם גרידת לימון
  • 3 ביצים
  • 40 גרם מיץ לימון
  • 160 גרם שמן צמחי
  • 200 גרם ריקוטה
  • 300 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 250 גרם אוכמניות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה או משמנים בשמן.

2. בקערה גדולה, מניחים את הסוכר, מוסיפים את גרידת הלימון ומשפשפים אותם יחד כדי "לפתוח" את הארומה של הלימון.

3. מוסיפים את הביצים וטורפים במרץ.

4. מוסיפים את השמן ומיץ הלימון וטורפים. מוסיפים את הריקוטה, טורפים ולבסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.

5. מוסיפים לבלילה 3/4 מכמות האוכמניות, מערבבים בעזרת מרית ויוצקים את התערובת לתבנית המוכנה. מפזרים מלמעלה את האוכמניות הנותרות.

6. אופים במשך 60-70 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים במשך 15 דקות ומגישים. מומלץ להגיש לצד כדור גלידה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת