כיכר השבת

ליד הקפה

זה רק נשמע מסובך: בראוניז עשירים בסגנון פאי פקאן

הבראוניז הללו דביקים ומוזהבים הודות לציפוי האגוזי והקרמלי שעליהם, בדיוק כמו בפאי פקאן מסורתי. והשוס: הם מתחילים בתערובת מוכנה שנקנית בסופר. אין מה לומר, הכנת קינוח מעולם לא הייתה קלה ומרשימה כל כך בו זמנית (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
זה רק נשמע מסובך: בראוניז עשירים בסגנון פאי פקאן
זה רק נשמע מסובך: בראוניז עשירים בסגנון פאי פקאן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 קופסת תערובת להכנת בראוניז, מוכנה לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה, אך לא אפויה
  • 4 כפות חמאה, מומסת ומקוררת
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 2 כוסות חצאי פקאן, קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרססים קלות תבנית אפייה בגודל 20 סנטימטרים בספריי שמן.

2. יוצקים לתבנית את בלילת הבראוניז המוכנה. אופים עד שהבראוניז מתייצבים, 15-17 דקות. מצננים מעט.

3. בינתיים, טורפים בקערה גדולה את החמאה, הביצה, הדבש, הסוכר, הווניל והמלח, עד לאיחוד. מערבבים פנימה את הפקאנים. יוצקים את הציפוי על הבראוניז שהתקררו מעט; מחזירים לתנור ואופים עד שהציפוי יציב דיו, או שקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי ברובו, 30-35 דקות. מעבירים את התבנית לרשת התנור לצינון מלא, עד לחיתוך.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כשיהיה לי את התערובת לבראוניז אני כבר לא אצטרך את כל השאר...
מישהי
צודקת 😃😃😃
שושנה
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת