רכה ומתוקה: עוגת וניל בחושה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס חמאה
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- ½1 כוסות קמח לבן, מנופה
- ¾1 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כוס חלב
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה.
2. מקציפים את הסוכר והחמאה יחד. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם, תוך כדי הקצפה קצרה לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את הווניל.
3. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה נפרדת. מוסיפים לחומרים הרטובים ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים את הבלילה לתבנית.
4. אופים עד שהחלק העליון 'קופץ' בחזרה כשנוגעים בו קלות, 30-40 דקות.