לא נעים כמה שזה טעים: קוביות לימון קטנות ומטריפות (צילום: חיה דר)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי
לבסיס:
- 180 גרם קוביות חמאה קרה
- 2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר
- קורט מלח
- 1 כף חלב או מים קרים
לקרם הלימון:
- 4 ביצים + 2 חלמונים
- 1 כוס סוכר
- 1/3 כוס קמח לבן, מנופה
- גרידה מקליפת לימון אחד
- מיץ מ-1 לימון בינוני
- ספריי שמן - לשימון התבנית
- אבקת סוכר - לפידור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית מרובעת. מכניסים את חומרי הבסיס למיקסר ומעבדים בפולסים קצרים, עד ליצירת פירורים. מעבירים לתבנית, מהדקים ומכניסים לתנור לאפייה של כ-15 דקות, עד להזהבה קלה.
2. בקערה, מערבבים את הביצים, החלמונים, הסוכר והקמח. לאחר קבלת מרקם חלק מוסיפים את הגרידה ומיץ הלימון וממשיכים לערבב. מורידים את הטמפרטורה ל-175 מעלות. יוצקים על הבסיס האפוי למחצה ואופים עוד 35 דקות. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. חותכים לקוביות, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.