לבסיס:
- 200 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן
- 80 גרם אגוזי מלך
- 80 גרם חמאה
- 2 כפות סירופ מייפל
למוס הגבינה:
- 1 ק"ג גבינה לבנה 5%
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9%
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 80 גרם אבקת פודינג וניל
- 4 כפות סירופ מייפל
- 100 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם חמאה
לציפוי:
- 75 גרם שערות קדאיף
- 20 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. מרסקים את מרכיבי הבסיס במעבד מזון. מעבירים לתבנית, מהדקים ומאחסנים במקפיא.
2. בקערה, מערבבים את הגבינה, השמנת החמוצה, הפודינג והמייפל.
3. ממיסים במיקרו את השוקולד, 1/4 כוס מהשמנת המתוקה ואת החמאה ומוסיפים לתערובת הגבינה.
4. מקציפים את השמנת המתוקה הנותרת ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
5. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל את המוס. מכסים בנייר כסף ומחזירים ללילה למקפיא.
6. מכינים את הקדאיף: ממיסים את החמאה, יוצקים מעל השערות וממוללים ביחד. מכניסים לאפייה של כ-10 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומפזרים מעל העוגה.