בדיוק מה שחסר לכם לצד התה: ביסקוטי פיסטוק ואגוזי מלך (צילום: חיה דר)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי
רכיבים
- ½2 כוסות (350 גרם) קמח לבן, מנופה
- 2 כפות קמח תירס, מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט סודה לשתייה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר דמררה
- גרידה גסה מלימון אחד
- 150 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 50 גרם פיסטוקים, קלופים
- 1/2 כוס אגוזי מלך, חצויים
- 2 כפות ברנדי
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל החומרים בקערת המיקסר ומערבלים עד שנוצר בצק. מחלקים לשני חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק למשטח המאובק בקמח ומגלגלים כל חלק לאורך של 30 ס”מ בערך. משטיחים את הגלילים לרוחב 6 ס”מ לערך ומניחים בתבנית תנור המרופדת בנייר פרגמנט.
3. אופים במשך 30 דקות עד להזהבה. מוציאים לצינון כ-15 דקות. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות. פורסים לפרוסות של כ-1 ס”מ, משכיבים אותן על התבנית ואופים 15 דקות נוספות.
4. מעבירים לצינון מוחלט ומאפסנים בקופסה אטומה.