כיכר השבת

ליד הקפה

להיות בארץ ולהרגיש בצרפת: עוגיות מדלן עם נימוחות ממכרת

הפעם הראשונה שטעמנו עוגיות מדלן היתה בבית קפה פריזאי מפונפן. התאהבנו מיד. אלו עוגיות ספוגיות, דמויות עוגה, שאפשר לטבול בקפה או פשוט לאכול עם אבקת סוכר מעל. הנה הגרסה הביתית שלנו (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
להיות בארץ ולהרגיש בצרפת: עוגיות מדלן עם נימוחות ממכרת
להיות בארץ ולהרגיש בצרפת: עוגיות מדלן עם נימוחות ממכרת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 1/2 1 כפות גרידת לימון
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 ביצים גדולות
  • 240 גרם חמאה, מומסת ומצוננת + עוד, לשימון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס יוגורט טבעי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים מיוחדת לעוגיות מדלן (ניתן להשיג בחנויות המתמחות) בחמאה. מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה בקערה בינונית. מניחים בצד.

2. בקערה בינונית נוספת מניחים את הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל ומערבבים יחד בעזרת מרית גומי. מוסיפים את הביצים, אחת אחת - ומערבבים היטב עם מטרפה. טורפים פנימה את החמאה המומסת. לאחר מכן, מוסיפים את מיץ הלימון והיוגורט ומערבבים היטב עם המרית. בשתי פעימות מקפלים פנימה את תערובת הקמח. נזהרים לא לערבב יותר מדי. מניחים לבלילה לשבת במשך 5-10 דקות.

3. מעבירים לתוך שקעי תבנית המדלן. אופים 9-12 דקות. הופכים על רשת התנור ומניחים לצינון למספר דקות.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מה זה סוכר מגורען, למה לערבב חלק מהמצרכים עם מרית?, למה לציין כמות בכוס כמו חמאה
רחלי
1
מצטרפת למה שכתבה רחלי. עדיף שהחומרים יהיו ברורים ונגישים וכמויות המצרכים יגיעו לפי משקל והרי כוס חמאה מהי? אשמח למשוב
ללא שם
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת