כיכר השבת

רגע מתוק

עוגת קפה ואגוזים מעולה שתכינו שוב ושוב

עוגה אוורירית, רכה, לחה ומתוקה - הפרוסה המושלמת ליד הקפה או התה שמתקתקים בקלי קלות. מורן פינטו עם מתכון לעוגת קפה ואגוזי מלך שאתם עומדים להכין שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

| 25 | כיכר השבת |
עוגת קפה ואגוזים
עוגת קפה ואגוזים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 6 ביצים, מופרדות
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמנת מתוקה או תחליף פרווה
  • 2 כוסות קמח תופח מנופה
  • 1/2 1 כפיות אבקת קפה נמס (לא מגורען)
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס אגוזי מלך שבורים גס

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את השמן בזרם דק וממשיכים להקציף עד לאיחוד.

2. בקערה גדולה, טורפים את החלמונים ומוסיפים את השמנת המתוקה או תחליף הפרווה והקמח, טורפים במרץ יחד. מוסיפים את אבקת הקפה ומערבבים היטב.

3. מאחדים בין הקצפת לתערובת הקמח ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעדינות.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

תוכן שאסור לפספס
25 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
16
אפשר תפוזים במקום שמנת ?
ללא שם
15
הוראות האפייה לא ברורות
ללא שם
14
חשוב לציין - שיש שמנת מתוקה פרווה שלא טוב לה כל חימום שימו לב לזה!
שוש

הצגת כל התגובות

13
מה המתכון של החלות?
אלמוני
12
אולי הגיע הזמן לכתוב גם במשקל את החומר שבכוסות יהיה הרבה יותר פשוט כל אחת מתכונת לכוס שיש לה במטבחה
יהודית
11
מה קורה עם האגוזים? לא מוזכרים באופן ההכנה
ללא שם
סעיף 3. עיניים להם ולא יראו..
יואל
10
איזה תחליף פרווה יש?
איזה תחליף פרווה יש?
משקה שיבולת שועל, אורז, שקדים (למשל תוצרת אלפרו, ויטראז או תנובה)
נאורה רחמילביץ
שמנת מתוקה צמחית
קונדיטור מתחיל
9
מה אם האגוזים, מתי מוסיפים ?
ללא שם
8
יש אותה באופציה טבעונית?
ללא שם
7
1 כוס שמנת מתוקה. כמדומני שיוצא 2 מיכלים. מה התחליף הפרווה שאפשר להשים במקום. אולי 1 כוס מיץ תפוזים?
ללא שם
6
את השמן מוסיפים בזרם דק לחלמונים. לא לחלבונים המוקצפים.
יואל
אורלי
צודק. כך עושים בדרל כלל
5
יצא מעולה! איך שימו לב לא הקשבתי למתכון בעניין של הקמח, היה נראה לי יותר מדי, אז שמתי קצת יותר מכוס וחצי.
קונדיטור מתחיל
4
האם אפשר לעשות חצי כמות לתבנית מאורכת ? כלומר לעוגה קטנה יותר .נראה נהדר.
זואי
3
למה הכונה כוס זה מיכל ?
שולי
2
ממש טובההה
שקרן טיפש
1
נראה לי הרבה שומן
לאה
יש 6 ביצים בתערובת... כמות השמן תקינה .
הכל תקין ביחס...
מזהכוס שמנת הכונה למיכל?
רותי
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת