לקלתית:
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 200 גרם ביסקוויטים, טחונים
- 1/4 כוס סוכר חום
- קמצוץ מלח
למילוי:
- 2 ליטר גלידת וניל, מרוככת על השיש במשך 30 דקות
- 3 כפות טחינה גולמית איכותית (אופציונלי ומתאים רק אם בחרתם בגלידת וניל)
לציפוי השוקולד:
- 1/2 1 כוסות שוקולד מריר איכותי קצוץ
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 30 גרם חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני על אש בינונית מערבבים היטב את כל רכיבי רוטב השוקולד במשך כ-5 דקות, עד שהכל נמס ומתקבל רוטב אחיד. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה, מערבבים במרץ את כל רכיבי הקלתית עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים את התערובת לתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ.
3. בקערה גדולה, מערבבים את הגלידה עם הטחינה הגולמית.
4. יוצקים 1/2 כוס רוטב שוקולד על תחתית הפאי ומעליו מניחים את הגלידה. מיישרים את החלק העליון, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 3 שעות להתייצבות.
5. סמוך להגשה, מחממים את רוטב השוקולד, מזלפים בנדיבות על הפאי ומגישים.