עוגת שיש שוקולד, טחינה, סילאן וטאץ' של מייפל (צילום: חיה דר)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי
לבצק:
- 200 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים L
- 200 גרם קמח תופח
- 200 מ"ל רוויון
לשיוש:
- 150 גרם שוקולד מריר, מומס
- 1 כף טחינה גולמית
- 1 כף סילאן
לציפוי:
- 1 כוס אגוזי מלך
- סירופ מייפל טהור
אופן ההכנה:
1. משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערת המיקסר המצוידת בוו גיטרה, מקרימים את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל, כ-5 דקות.
3. בקערה נפרדת, קטנה, טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת החמאה בהדרגה, עד שהן נבלעות. מוסיפים את הקמח והרוויון בהדרגה. מעבירים לתבנית.
4. בקערה קטנה, מערבבים את חומרי השיוש, מזלפים על העוגה ומשיישים פנימה.
5. מפזרים מעל את האגוזים ומכניסים לתנור ל-40 דקות. מזלפים סירופ מייפל מעל ומגישים.