שושני תפוחים ובצק עלים (צילום: Visual Stories || Micheile on Unsplash)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 500 גרם בצק עלים קפוא (חלבי או פרווה), מופשר כשעה על השיש
- 2 תפוחים בינוניים מזן פינק ליידי או פוג'י
- מיץ מחצי לימון
- 4 כפות ריבת משמש איכותית
לקישוט: אבקת סוכר ודבש
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב:
לחצו כאן
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס עם 12 שקעים.
2. חותכים את התפוחים ל-4, מסירים את הליבה ובעזרת מנדולינה או סכין חדה מאוד, פורסים אותם דק מאוד. ככל שהם יהיו דקים יותר, יהיה קל יותר לעבוד איתם והם לא ישברו בגלגול.
3. מניחים את פרוסות התפוחים בקערה חסינת חום שמתאימה למיקרוגל. מכסים אותם במים, מוסיפים את מיץ הלימון (מה שימנע את השחרתם) ומחממים את הקערה במיקרוגל במשך 1-2 דקות או עד שהתפוחים רכים וגמישים.
4. על משטח עבודה מקומח קלות, פורסים מחצית מבצק העלים (גיליון אחד) ומחלקים אותו ל-6 רצועות ארוכות.
5. בקערה קטנה שמתאימה למיקרוגל, מערבבים את ריבת המשמש עם כף מים ומחממים במיקרוגל במשך 20 שניות או עד שהתערובת חמה וקלה למריחה. מורחים שכבה דקה מתערובת הריבה על כל רצועות בצק.
6. מסדרים פרוסות תפוחים באופן צפוף על החלק העליון של כל רצועת בצק, כך שהשליש העליון של התפוחים מבצבץ החוצה.
7. מקפלים את החלק התחתון של הבצק על פרוסות התפוחים ומגלגלים בזהירות לרולדה מהודקת ומניחים את 6 הרולדות המוכנות בשקעי התבנית המשומנים. חוזרים על הפעולות עם הבצק, הריבה והתפוחים שנותרו.
8. ממקמים את התבנית בחצי התחתון של התנור ואופים במשך 40 דקות או עד שבצק העלים אפוי והתפוחים זהובים. מצננים לטמפרטורת החדר וסמוך להגשה מקשטים באבקת סוכר וזילוף של דבש.