כיכר השבת

לכבוד שבת

קטנות ומטריפות: חיתוכיות משמש, פיסטוק ושוקולד לבן

במקרה זה, הגודל בהחלט לא קובע: ריבועי ריבת משמש מיובש תוצרת בית, פיסטוק ושוקולד לבן - שילוב קיצי, מרענן וכיפי, אבל כזה שלא מביא איתו נקיפות מצפון טורדניות. אחרי הכל, זו עוגה המבוססת על פרי (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קטנות ומטריפות: חיתוכיות משמש, פיסטוק ושוקולד לבן
קטנות ומטריפות: חיתוכיות משמש, פיסטוק ושוקולד לבן (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק הפריך:

  • 210 גרם (½1 כוסות) קמח לבן, מנופה
  • 40 גרם אבקת שקדים טחונים
  • קורט מלח
  • 50 גרם סוכר
  • 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 3-4 כפות מים קרים

לתוספת הפירורים:

  • 1/4 כוס פיסטוקים טבעיים

לריבת המשמש*:

  • 180 מ"ל מים רותחים
  • 260 גרם משמש מיובש, קצוץ גס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 60 גרם סוכר
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ (מטבעות)

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת ריבת המשמש: לסיר קטן שופכים את המים הרותחים. מניחים את המשמשים, הווניל והסוכר. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. טוחנים למחית גסה ומצננים עד ההרכבה.

2. מחממים תנור ל-175 מעלות. מכינים את הבצק: במעבד מזון או במיקסר מערבלים את הקמח, השקדים, המלח, הסוכר והחמאה לפירורים דקים מאד. מוסיפים את המים ומערבלים דקה. מעבירים 1/3 מכמות הפירורים לקערה קטנה. מניחים בצד וממשיכים לערבל את הבצק שנותר בקערת המערבל לבצק אחיד. מעבירים לתבנית בגודל 20/24 ס״מ, המרופדת בנייר אפיה - משטחים או מרדדים. אופים 10 דקות עד להזהבה קלה ומצננים. משאירים את התנור דולק. את הבצק שנותר מחזירים למעבד המזון, יחד עם הפיסטוקים - וטוחנים בפולסים קצרים לפירורים.

3. מורחים את ריבת המשמש מעל הבצק ומפזרים את השוקולד הלבן והפירורים. מחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות או עד שהפירורים זהובים.

*ניתן להשתמש בריבת משמש קנויה איכותית ולהחליף את הפיסטוק בכל אגוז שתבחרו.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת