רכיבים
- 450 מ"ל גלידת פיסטוק איכותית, רכה מאוד (רצוי חלבית)
- 1/2 1 כוסות קמח תופח (מודדים לאחר הניפוי)
- 1/3 כוס פיסטוקים גולמיים קצוצים
לזיגוג:
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1/3-1/2 כוס מיץ ליים
- גרידת קליפה מ-2 ליים
לקישוט: פיסטוקים קצוצים, שוקולד לבן מגורד, עלי ורדים מיובשים (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הגלידה והקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות רק עד לאיחוד.
2. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית או עגולה, מרופדת בנייר אפייה משומן.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 35-40 דקות.
4. במקביל, מערבבים היטב בקערה קטנה את אבקת הסוכר, מיץ הליים וגרידת קליפת הליים. כשהעוגה מוכנה, ממתינים שהיא תצטנן לחלוטין ורק אז יוצקים עליה את הזיגוג ומקשטים בפיסטוקים קצוצים ו/או שוקולד לבן מגורד. עלי ורדים מיובשים יכולים להיות תוספת נאה לעוגה מרשימה במיוחד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!