עוגת תפוזים וחלווה בחושה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כפות פודינג וניל
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 3/4 כוס טחינה גולמית
- 4 ביצים
לזילוף וקישוט:
- סילאן וטחינה גולמית
- שקדים פרוסים, שערות חלווה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי העוגה.
2. יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות.
3. כשהעוגה יוצאת מהתנור, מזלפים מעל טחינה גולמית וסילאן ומקשטים בשקדים פרוסים ושיערות חלווה.