כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לחיתוכיות אלפחורס לעצלנים

אני מרגישה שהקורונה והמצב המורכב שאנו נמצאים בתוכו, גרמו לי לחפש קיצורי דרך - מתכונים למתוקים פחות מורכבים, ב-5 דקות - שיהיו מוכנים כמה שיותר מהר, אך גם יהיו כמה שיותר טעימים. וכך נולדו חיתוכיות האלפחורס המהממות הללו (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
חיתוכיות אלפחורס לעצלנים
חיתוכיות אלפחורס לעצלנים (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 300 גרם קורנפלור
  • 200 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 3 חלמונים
  • 2 כפות ברנדי (אם אין, אפשר להחליף בחלב)
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית (אם אין, אפשר לוותר)
  • צנצנת ריבת חלב איכותית ויציבה
  • 100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית, מערבבים את הקורנפלור, הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה.

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית, במשך 3-4 דקות. (ניתן לעשות זאת במעבד מזון). מוסיפים את החלמונים ומערבלים היטב. מוסיפים את המלח, הברנדי והווניל.

2. מוסיפים פנימה את תערובת החומרים היבשים ומערבלים בזריזות רק עד שהם נספגים בתערובת. (ערבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר במשך שעה.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מחלקים את הבצק לשניים: שלושה רבעים ממנו - לתחתית ורבע ממנו שומרים במקפיא עד להרכבה. מרדדים את הבצק בין 2 דפי נייר אפייה לעובי אחיד, בקוטר התבנית (20*30 ס"מ). מורחים בנדיבות ריבת חלב.

4. מגרדים את הבצק המקורר לפירורים בפומפייה (בחלק הגס שלה). מערבבים עם קוקוס ומפזרים מעל ריבת החלב. אופים במשך 15-20 דקות, תלוי בעוצמת התנור. שמים לב שהפירורים לא מאוד זהובים. מצננים ופורסים.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יש טעות באופן ההכנה. יש לאפות את הפרורים בנפרד בלי ריבת חלב. את הריבה למרוח על הבצק התחתון לאחר האפיה לאחר מכן ריבת חלב ומעל פרורים
רכסים
לא מחייב אפשר לאפות את התחתית לבד 10דקות בערך ואז להוסיף את הריבת חלב . הקוקוס והפירורים למעלה ואז לאפות שוב ל 15 דקות ככה אני עושה בעוגות פירורים רק עם שוקולד ויוצא מהמם וטעים
לא משנה
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת