עוגיות סוכר רכות, נימוחות וקלות מאד להכנה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- ¾2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס חמאה, מרוככת
- ½1 כוסות סוכר לבן
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. בקערה קטנה, מערבבים את הקמח, הסודה לשתיה ואבקת האפייה. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה, מערבבים את החמאה והסוכר, עד לקבלת תערובת חלקה. מקציפים פנימה את הביצה והווניל. מערבבים בהדרגה את החומרים היבשים. יוצרים כדורים שוים בגודלם ומניחים על גבי תבניות עוגיות המרופדות בנייר אפייה.
3. אופים במשך 8-10 דקות בתנור שחומם מראש, או עד להזהבה. נותנים לעוגיות "לעמוד" במשך שתי דקות לפני העברתן להתקררות על רשת התנור.