רכיבים
- 200 גרם עוגיות שוקולד צ'יפס
- 120 גרם חמאה, מומסת ומקוררת
- 400 גרם גבינת שמנת לאפייה, מרוככת בטמפרטורת החדר
- 1 כפית מחית וניל או 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס אבקת סוכר
- 2 ביצים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ.
2. במעבד מזון, טוחנים 3/4 מכמות העוגיות עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לטחון עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים לתבנית ובעזרת גב של כפית משטחים לשכבה אחידה.
3. בקערת מיקסר, מקציפים את גבינת השמנת, מחית / תמצית הווניל, אבקת הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על שכבת העוגיות שבתבנית ובשלב זה ניתן לפזר מעל שברי עוגיות שוקולד צ'יפס / פירות טריים, חתוכים.
4. אופים במשך 40 דקות, מוציאים מהתנור וכשהעוגה מתקררת לטמפרטורת החדר, מכניסים למקרר לשעתיים ורק אז פורסים ומגישים.