לבסיס:
- 150 גרם ביסקוויטים
- 50 גרם אגוזי לוז מולבנים (או אגוזים מסוג אחר)
- 80 גרם חמאה, מומסת
למלית הגבינה-שוקולד לבן:
- 250 גרם שוקולד לבן, קצוץ
- 60 גרם שמנת מתוקה
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 4 ביצים, בטמפרטורת החדר
לציפוי:
- 7-8 עוגיות לוטוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות (חום עליון ותחתון). טוחנים את הביסקוויטים והאגוזים לאבקה דקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים למעין חול רטוב. מעבירים לתבנית בגודל 20*20 ס"מ, המרופדת בנייר אפייה גם בדפנות. משטחים את הפירורים לעובי אחיד ומהודק.
2. בקערה, ממסים את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה בפולסים קצרים, במיקרוגל, עד להמסה. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את הגבינה, טורפים ומוסיפים את הביצים (בכל פעם ביצה, עד שהיא נטמעת ואז מוסיפים עוד אחת.) מוזגים את תערובת הגבינות מעל הבסיס.
3. מסדרים מעל בזהירות את עוגיות הלוטוס. אופים במשך שעה. מצננים במקרר וחותכים לריבועים.
העוגה נשמרת 3-4 ימים בקירור.