רכיבים
- ¾1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
- 3/4 כוס אגוזי מלך טבעיים, חצויים
- 1 כוס חלב
- 1/3 כוס שמן
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית מאפינס בתרסיס.
2. בקערה גדולה, משלבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתיה, הקקאו, הסוכר, השוקולד צ'יפס וחצי מכמות האגוזים.
3. בקערה קטנה, מערבבים את החלב, השמן, הביצה והווניל. מערבבים את החומרים היבשים והרטובים יחד עד לקבלת בלילה מעט גושית.
4. מעבירים לתבנית המאפינס המוכנה. מפזרים את שאר האגוזים על גבי המאפינס ואופים במשך 20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז כל מאפין יוצא נקי.
5. נותנים למאפינס "לשבת" בתבנית במשך 5 דקות ואז מעבירים לרשת התנור לקירור.