למאפינס:
- ½1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 3 בננות, מרוסקות למחית
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה, טרופה קלות
- 1/3 כוס חמאה, מומסת
לפירורים:
- 1/3 כוס סוכר חום
- 2 כפות קמח לבן, מנופה
- קורט קינמון
- 1 כף חמאה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות 10 כוסות מאפינס או מרפדים בנייר אפייה.
2. מכינים את המאפינס: בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. בקערה אחרת מקציפים את מחית הבננות, הסוכרים, הביצה והחמאה. מאחדים ומערבבים את תערובת הבננות ותערובת הקמח רק עד שהופכת ללחה. מעבירים את הבלילה לכוסות המאפינס המוכנות.
3. מכינים את הפירורים: בקערה קטנה מערבבים את הסוכר חום, הקמח והקינמון. מוסיפים את כף החמאה עד שהתערובת דומה לקמח תירס גס. מפזרים מעל המאפינס.
4. אופים בתנור שחומם מראש במשך 18-20 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי.