כיכר השבת

ליד הקפה

קטנים ומטריפים: מאפינס בננה ופירורים

עוגות בננה על שלל סוגיהן אינן זרות לנו. אנו מכירים אותן כבר ימים ארוכים ומכינים אותן שוב ושוב, כי הן באמת נהדרות. אבל המתכון הבא מציג גרסה משופרת למאפינס בננה עם ציפוי פירורי פריך, שהופך כל נגיסה לחוויה עוצמתית שנצרבת בזיכרון (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קטנים ומטריפים: מאפינס בננה ופירורים חלומיים
קטנים ומטריפים: מאפינס בננה ופירורים חלומיים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

למאפינס:

  • ½1 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 בננות, מרוסקות למחית
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 1/3 כוס חמאה, מומסת

לפירורים:

  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 2 כפות קמח לבן, מנופה
  • קורט קינמון
  • 1 כף חמאה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות 10 כוסות מאפינס או מרפדים בנייר אפייה.

2. מכינים את המאפינס: בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. בקערה אחרת מקציפים את מחית הבננות, הסוכרים, הביצה והחמאה. מאחדים ומערבבים את תערובת הבננות ותערובת הקמח רק עד שהופכת ללחה. מעבירים את הבלילה לכוסות המאפינס המוכנות.

3. מכינים את הפירורים: בקערה קטנה מערבבים את הסוכר חום, הקמח והקינמון. מוסיפים את כף החמאה עד שהתערובת דומה לקמח תירס גס. מפזרים מעל המאפינס.

4. אופים בתנור שחומם מראש במשך 18-20 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת