רכיבים
- 1 כוס + 2 כפות חמאה, בתוספת מעט למחבת
- 1/2 כוס + 2 כפות קקאו
- ⅓1 כוסות סוכר חום כהה
- 2 ביצים גדולות
- 7 כפות לֶבֶּן
- 1 כף תמצית וניל
- ¼2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות קינמון
- קורט מלח
- 1/2 כוס תמרים, מגולענים וקצוצים גס
- 3/4 כוס אגוזי פקאן גולמיים, קצוצים גס + חופן נוסף לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
2. ממסים את החמאה בסיר על אש בינונית. מערבבים פנימה את הקקאו וחצי כוס (125 מיליליטר) מים, עד לקבלת רוטב חלק. מסירים את הסיר מהאש.
3. בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר החום, הביצים, הלֶבֶּן והווניל עד לקבלת תערובת חלקה.
4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. מעבירים את תערובת הקמח לתערובת חמאת הקקאו ומערבבים עד שלא נשארו גושים.
5. מערבבים פנימה את תערובת הלֶבֶּן-ביצה ומוסיפים פנימה את האגוזים.
6. שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך כ-45 דקות, או עד ששיפוד שהוכנס למרכז יוצא נקי.