כיכר השבת

תרבחו ותסעדו

תרבחו ותסעדו: מופלטה מלאה באמונה

חג האמונה כבר כאן - ובימים כאלה, כולנו זקוקים למנה גדושה של אמונה. רצוי עם הרבה דבש וחמאה בצד. מורן פינטו עם מתכון למופלטה מסורתית דקיקה וטעימה שכולם יכולים להכין, גם אם אתם לא מרוקאים. תרבחו ותסעדו! (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
מופלטה מסורתית
מופלטה מסורתית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • עד 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • שמן

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל המרכיבים, מלבד השמן, עד לקבלת בצק ונותנים לו לנוח במשך 15 דקות.

2. יוצרים כדורים שווים מהבצק ומסדרים אותם בקערה משומנת. נותנים להם לנוח במשך 15 דקות נוספות.

3. מחממים מחבת טפלון משומנת קלות. בידיים משומנות, לוקחים כדור בצק, משטחים אותו מניחים במחבת, מטגנים 10 שניות, ובמקביל משטחים את כדור הבצק הבא. הופכים את המופלטה שבמחבת ועליה מניחים את המופלטה החדשה. מטגנים 10 שניות ובינתיים משטחים מופלטה נוספת. הופכים את המופלטות שבמחבת, מניחים עליהן את המופלטה החדשה וכך חוזרים על הפעולה עד ש-20 מופלטות מיטגנות ביחד.

4. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם דבש וחמאה.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
יצא מטורף תודה רבה
יניב בן משיח
1
יוצאה בערך 37 כדורים, לא יותר. ולים 2 כפות שמרים בתאבון
תהילה
אולי גם יעניין אותך
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת