רכיבים
- 2 כוסות קמח קינואה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 2/3 כוס שמן קוקוס, מומס ומקורר
- 1+1/3 כוסות סוכר חום כהה
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה גדולה מקציפים יחד את קמח הקינואה, הסודה לשתיה והמלח; מניחים בצד.
2. בקערה נפרדת מערבבים יחד את שמן הקוקוס והסוכר החום, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים פנימה את הביצים ואת הווניל ומקציפים שוב, עד לקבלת קרם חלק.
3. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים יחד, עד לאיחוד ולקבלת בצק. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומניחים על תבנית המרופדת בנייר אפיה, במרווחים זה מזה. אופים במשך 8-11 דקות או עד שהקצוות הופכים לחומים-זהובים.
5. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפחות 5 דקות על תבנית האפיה.