רכיבים
- 1 כוס (226 גרם) חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- ¼1 כוסות (226 גרם) סוכר חום כהה
- 2 ביצים גדולות (113 גרם), בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל טהורה
- 3 כוסות (362 גרם) קמח לבן, מנופה
- ¼1 כפיות סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- 2 כפיות קינמון טחון, מחולקות
- ½ כוס (99 גרם) סוכר מגורען
- קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפיה לעוגיות בנייר פרגמנט.
2. מכינים את בצק העוגיות: בקערת המערבל החשמלי המצוידת בוו לישה, מקציפים את החמאה והסוכר החום יחד על מהירות בינונית, עד לקבלת קצף קליל ואוורירי, במשך כ-4 דקות.
3. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם ומערבבים עד לאיחוד טוב, כל אחת במשך כדקה. מוסיפים את הווניל ומערבבים לאיחוד.
4. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח וכפית אחת מהקינמון הטחון ומערבבים עד לאיחוד, במשך כ-2 דקות.
5. מרדדים את הבצק ויוצרים ממנו כדורים. בקערה קטנה מערבבים יחד את הסוכר המגורען, המלח וכפית הקינמון הנותרת. מגלגלים כל כדור בצק בתערובת הקינמון-סוכר עד שהוא מצופה היטב.
6. מעבירים את הכדורים לתבניות המוכנות ומשאירים לפחות 3.5 סנטימטרים של רווח בין כל אחד מהם, כדי לאפשר מקום לתפיחה. בעזרת היד לוחצים על כל עוגיה כך שתהיה בעובי של כ-0.5 ס"מ.
7. אופים עד שהעוגיות יציבות וזהובות מעט בקצה, אך נראות כמעט לא אפויות במרכז, במשך 10-11 דקות. מצננים לחלוטין בתוך התבניות.