לבסיס:
- 150 גרם ביסקוויטים, טחונים דק
- 50 גרם אגוזי פקאן טבעיים, טחונים דק
- 80 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
- 5 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
- 1 מיכל גבינת שמנת נפוליאון (225 גרם)
- 1 מיכל גבינה לבנה 9% (250 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 180 גרם סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 צנצנת ריבת חלב מומסת, למריחה על בסיס העוגה
לקצפת ריבת החלב:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה קרה
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף אבקת סוכר
- 2 כפות ריבת חלב
לפקאנים המקורמלים:
- 60 גרם סוכר
- 120 גרם אגוזי פקאן
לרוטב ריבת חלב וקפה:
- 4 כפות ריבת חלב
- 30 מ"ל אספרסו מוכן / 30 מ"ל מים רותחים עם כף קפה מגורען, מעורבב היטב
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות (לא טורבו).
2. מכינים את הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים והפקאנים לאבקה דקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לאיחוד.
3. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 20 ס"מ - לעוגה גבוהה יותר, המרופדת בנייר אפיה. בעזרת גב של כף מהדקים היטב את התערובת לתחתית.
4. אופים במשך 10 דקות, מצננים מעט ומקפיאים.
5. מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.
6. לבינתיים מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה טורפים את הגבינות, השמנת, החלמונים, מחצית מכמות הסוכר (80 גרם), הפודינג והקורנפלור לתערובת אחידה.
7. בקערת מיקסר יבשה מקציפים את החלבונים והסוכר הנותר לקצף יציב, אך עדיין רך.
8. מקפלים בעדינות לתוך מלית הגבינה ב-2 מחזורים, לתערובת אחידה ללא גושים.
9. בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים)
10. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומורחים בזהירות מעליה את ריבת החלב ומוזגים מעל את מלית הגבינה.
11. אופים במשך שעה ומצננים לילה במקרר.
12. מכינים את קצפת ריבת החלב: מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר, אינסטנט הפודינג וריבת החלב לקצפת יציבה. מורחים אותה על העוגה.
13. מכינים את הפקאנים המקורמלים: במחבת ממסים סוכר לקבלת קרמל בהיר, מוסיפים את הפקאנים, מערבבים בעזרת כף עץ ומצפים את כל הפקאנים בקרמל.
14. בזהירות מעבירים למגש המרופד בנייר אפיה ומצננים. מקשטים איתם את העוגה.
הערות:
1. העוגה נשמרת 2-3 ימים במקרר.
2. מומלץ להוציא מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה.
1. כשמפרידים את הביצים השלמות, חשוב להקפיד לעשות זאת היטב, כך שלא תהיה טיפת שומן של חלמון בחלבונים.
2. חשוב שהגבינות יהיו בטמפרטורת החדר.
הצגת כל התגובות