לבצק הפריך:
- 165 גרם קמח לבן מנופה
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 3 כפות מיץ תפוזים או חלב
- קורט מלח
- 60 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
למילוי:
- ריבת תות
לקישוט:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ותמצית ווניל ומעבדים עד שנעשים פירורים. מוסיפים את מיץ התפוזים ומעבדים עד שנוצרים גושי בצק.
2. בעזרת הידיים, מאחדים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך חצי שעה.
3. לאחר מכן, מרדדים את הבצק המוטמן בין שני גליונות נייר אפיה ליריעה בעובי 3 מ״מ.
4. קורצים עיגולים / פרחים / לבבות קטנים ומניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה.
5. בעזרת קורצן קטן, קורצים עיגולים קטנים בחצי מכמות העוגיות ויוצרים בהן חור.
6. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
7. מצננים לגמרי לפני המילוי.
8. ממלאים את העוגיות ללא החור בתלולית של ריבה במרכזן וסוגרים עם עוגיה מחוררת.
9. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.