כיכר השבת

מתוק לדרך: עוגיות בראוניז-שוקולד ואגוזים

הכירו את הברוקיז: מתלבטים אם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס או בראוניז? למה שלא תחברו ביניהם? מתכון לעוגיות בראוניז שוקולד ואגוזים - עיגולים מתוקים של אושר ממכר במרקם פאדג'י עסיסי, ובפנים - כל מה שטוב (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
עוגיות בראוניז שוקולד ואגוזים. יאמי
עוגיות בראוניז שוקולד ואגוזים. יאמי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס קמח
  • 1/3 כוס אבקת קקאו
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/3 כוס סוכר
  • 113 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 1 כוסות שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צ'יפס
  • 1/3 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)

אופן הכנת עוגיות בראוניז:

רגע לפני: מתלבטים אם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס או בראוניז? למה שלא תחברו ביניהם? הכירו את הברוקיז: מתכון לעוגיות בראוניז שוקולד ואגוזים - עיגולים מתוקים של אושר ממכר במרקם פאדג'י עסיסי, ובפנים - כל מה שטוב.

כמות: 18-20 עוגיות

• בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.

• ממיסים במיקרוגל 3/4 מכמות השוקולד המריר הקצוץ או השוקולד-צ'יפס. כדי להבטיח שהשוקולד לא יישרף, מפעילים את המיקרוגל למשך 15 שניות בכל פעם, עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד לצינון.

• חותכים את החמאה לקוביות, ומקציפים תוך כדי הוספת שני סוגי הסוכר בהדרגה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומקציפים עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי.

• בעדינות, מערבבים לתוך הקצף את השוקולד, עד שמתקבל מוס שוקולדי אחיד.

• מקפלים לתוך המוס את החומרים היבשים.

• מוסיפים לקערה את האגוזים הקצוצים ורבע כמות השוקולד שלא הומס, ומעבירים למקרר למשך 1-2 שעות, להתגבשות החומרים.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה.

• לכל עוגייה, יוצקים תלולית של 2 כפות מהבצק על התבנית, ברווחים שווים. אופים במשך 10 דקות, עד שהעוגיות מתפשטות לעיגולים שטוחים ואפויות היטב.

מגישים את העוגיות חמות עם כוס חלב.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה? כדי שזה יהיה פרווה?
פלונית
1
יש טעות במתכון אני ניסתי לעשות עם החמאה ואי אפשר להקציף את החמאה שחתוכה לקוביות .זה ההפך קודם ביצה עם סוכר מקציפים ואז להוסיף את החמאה בסוף או כוס שמן עשיתי את זה ויצא טוב. אבל חבל שהמתכון לא ברור ומאוד מטעה.
אבישג
אולי גם יעניין אותך
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת