כיכר השבת

קסם של עוגה: 3 שכבות מבלילה אחת פשוטה

זו אחת העוגות הקלות ביותר להכנה, והתוצאה מרשימה במיוחד: מתכון לעוגת 3 שכבות מבלילה אחת פשוטה ודלילה שמזכירה תערובת לקרפ. איך זה קורה? קסם של עוגה, כבר אמרנו? עכשיו נסו לעצור אחרי ריבוע אחד. טוב, לזה דרוש קסם נפרד (מתכונים, אוכל)

| 20 | כיכר השבת |
וכל זה מבלילה אחת! עוגת קסם
וכל זה מבלילה אחת! עוגת קסם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 125 גרם חמאה
  • 3/4 כוס קמח (115 גרם)
  • 2 כוסות חלב פושר (500 מ"ל)
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנת עוגת קסם:

רגע לפני: אחת העוגות הקלות ביותר להכנה, והתוצאה מרשימה במיוחד: מתכון לעוגת 3 שכבות מבלילה אחת פשוטה ודלילה שמזכירה תערובת לקרפ. איך זה קורה? קסם של עוגה, כבר אמרנו? עכשיו נסו לעצור אחרי ריבוע אחד. טוב, לזה דרוש קסם נפרד.

• מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עשויה חרס בגודל 20X20 ס"מ.

• ממיסים את החמאה בסיר או במיקרוגל.

• מפרידים בזהירות את הביצים לשני כלים נפרדים - חלבונים וחלמונים.

• מקציפים במיקסר את החלבונים (החלק הלבן) עד לקבלת קצף נוקשה ויציב. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת ומנקים היטב את וו ההקצפה וקערת המיקסר.

• מקציפים במיקסר את החלמונים (החלק הצהוב), תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים את תמצית הווניל והחמאה המומסת, מקציפים במשך דקה או שתיים ומוסיפים את הקמח, עד לאיחוד מלא.

• מוסיפים לקערת המיקסר (שעדיין עובד) את החלב בזילוף דק, ומעבדים עד להיטמעות מוחלטת. מפסיקים את פעולת המיקסר.

• לוקחים שליש מקצף החלבונים ובתנועות קיפול עדינות, מוסיפים לתוך קצף הסמיך. חוזרים על הפעולה שוב, עד לאיחוד מלא בין שתי הקצפות.

• יוצקים את הבלילה האוורירית לתבנית המשומנת, ואופים במשך 40-70 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב. זמן האפייה משתנה מתנור לתנור, לכן כדאי לבדוק אחרי 40 דקות אם העוגה כבר הזהיבה.

• מוציאים מהתנור, ולאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר, חותכים לריבועים ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
20 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
11
ממליצה בחום לאוהבי טעם של חלב! חוץ מזה אני שמתי רק חבילת חמאה ויצא מצויין.
חני
10
לא רשום כמהנקמח לשים??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עדי
9
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
sister 1
מחמאה ומיץ תפוזים או מים
אנונימיס

הצגת כל התגובות

8
ראיתי את המתכון הזה באחד העיתונים והיא באמת יוצאת 3 שכבות, אבל היא לא משהו, בסוף יוצא לה טעם של פודינג
הדס
7
ממש לא ברור העניין של השכבות במתכון (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלין
6
האם הקסם עבד ויצא 3 שכבות כמו בתמונה והאם קריטי תבנית חרס
האופה
5
באיזה שלב זה שלוש שכבות זה בלילה אחת באפיה אחת?? לא הבנתי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בת משפחה של הרב איתן
סתכלי בתמונה של העןגה למטה זה קשה יותר ולמעלה זה קצפת רכה כזאת
לאה
ברור שבתמונה רואים 3 שכבות.אבל איפה במתכון כתוב שיוצרים 3 שכבות?זו בלילה אחת ששופכים לתבנית.. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שושי
שלוש שכבןת נוצרות מבלילה אחת
חני אפל
4
לי יצא אולי 2 שכבות וגם זה לא בטוח , זה לא היה ברור כמו בתמונה..... אבל אולי זה בגלל שערבבתי טוב יותר את הבלילה
אחת
3
האם אפשר להמיר את העוגה לפרווה ? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
סגלית
2
לפי המתכון זה שכבה אחת שניכנסת לתנור....... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ליאה
1
ומה הכמות?
אסתי
הכנתי לשבת עם שמן. השכבות ברורות יותר אחרי שהעוגה עומדת כמה שעות. מאד מאד מומלץ לפזר למעלה אבקת סוכר.
סתם אחת
אולי גם יעניין אותך
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת