רכיבים
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- 2/3 כוס דבש + 1 כף
- 3/4 כוס אגוזי פקאן/מלך/לוז טחונים גס
- 1 כף גדושה קפה נמס
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס חלב (240 מ"ל) | • לגרסת הפרווה - החליפו את החלב במים
- 1/3 כוס מים (85 מ"ל)
- 2 ביצים
- 1 כפית הל טחון
אופן הכנת עוגת קפה, אגוזים ודבש:
רגע לפני: מתכון לעוגת דבש עם קפה ואגוזים טעימה שמכינים בשיטת "לערבב ולתנור" עם מרכיבים זמינים ופשוטים.
• מחממים את התנור ל-165 מעלות.
• מערבבים את הביצים בקערה גדולה יחד עם הסוכר, הדבש, הקפה, הל, המלח, השמן, החלב והמים, עד לקבלת תערובת אחידה במרקם דליל.
• מוסיפים לתערובת את הקמח, האגוזים הטחונים, סודה לשתייה ואבקת אפייה וממשיכים לטרוף עד שהם נטמעים היטב.
• משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ויוצקים לתוכן את התערובת.
• מכניסים לאפייה למשך 30-35 דקות. העוגות מוכנות כשקיסם במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
• מצננים לחלוטין את העוגות, וניתן לאחסן אותן במקרר כשהן מכוסות היטב עד 6 ימים.
הצגת כל התגובות