כיכר השבת

טארטלט וגנאש שוקולד קפה מופלא

מתכון להכנת טארטלט וגנאש שוקולד קפה. מאפה מתוק ומופלא לפתוח איתו את היום, לקנח ארוחה חגיגית או סתם לחטוף בין העבודה לילדים. האפקט תמיד יעבוד, תהיו בטוחים (מתכונים, אוכל)

| 14 | כיכר השבת |
מופלא. טארטלט וגנאש שוקולד קפה
מופלא. טארטלט וגנאש שוקולד קפה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 150 גרם קמח
  • קורט אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 75 גרם סוכר
  • 75 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • לגנאש:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כפית גדושה קפה נמס

אופן הכנת טארטלט וגנאש שוקולד-קפה:

רגע לפני: מתכון להכנת טארטלט וגנאש שוקולד קפה. מאפה מתוק ומופלא לפתוח איתו את היום, לקנח ארוחה חגיגית או סתם לחטוף בין העבודה לילדים. האפקט תמיד יעבוד, תהיו בטוחים.

שימו לב: כמות הגנאש מתאימה רק לחצי מכמות הבצק. תוכלו להקפיא את שאר הבצק או לאפות ממנו עוגיות חביבות.

ציוד נדרש: תבנית לטארטלטים וחותכן (ראו בתמונה)

הכנת הטארטלטים:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מערבבים במיקסר את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והחמאה, עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים ביד עד לקבלת בצק אחיד. אין צורך לעבד יותר מידי את הבצק, אחרת הפריכות תאבד.

• עוטפים את הבצק ברדיד ניילון נצמד, ומכניסים לקירור במשך 30-60 דקות.

• מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח, בעזרת חותכן מיוחד יוצרים עיגולים בבצק, ומעבירים את העיגולים לתבנית המיועדת לטארטלטים.

תבנית לטארטלטים וחותכן (צילום: shutterstock)

• אופים במשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.

הכנת גנאש השוקולד:
• מחממים את השמנת בסיר קטן יחד עם הקפה.

• קוצצים את השוקולד גס לתוך קערה, ועליו יוצקים חצי מכמות השמנת החמה. מערבבים בעדינות, עד שהשוקולד נמס ונוצר מרקם נוזלי חלק.

רגע האיחוד:
• ממלאים את הגנאש החמים (כשהוא קר, פחות נחמד לעבוד איתו) בטארטלטים האפויים. ניתן לפזר מעל מעט שומשום. שומרים בקירור עד ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
9
מה עם חצי השמנת הנותרת. ולא מצאתי את התחליף לפרווה תודה
חנה כהן
באמת מה עם החצי שני של השמנת
חנה כהן
8
האם אפשר לאפות את הבצק בתחתיות של תבניות אישיות כמו של עוגיות מספאן? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אסתר
7
משהו לא עשיתי בסדר: כאשר שמים את הבצק בתנור הקצוות "נופלות" למרכז וזה לא נראה כמו "כוס" שאפשר למלא בקרם. איך מייצבים את הקצוות? ניסיתי לשים במקרר טרם האפיה אך לא עזר
אוסנת
היי, ראיתי טריק ממש מגניב, במקום להכניס את הבצק כמו בתמונה בתוך התבנית, להפוך את התבנית, ולכסות את "ההרים" עם הבצק, מנסיון זה יוצא מעולה!
בכיף..

הצגת כל התגובות

6
במילוי, מה לגבי החצי השני מכמות השמנת?
ללא שם
5
באיזה שלב מוסיפים את החמאה בגנאש ומדוע שופכים רק חצי מכמות השמנת ? מה עם השאר ??
שוקולד
שימו לב: כמות הגנאש מתאימה רק לחצי מכמות הבצק. תוכלו להקפיא את שאר הבצק או לאפות ממנו עוגיות חביבות.
נעה
4
אם אני רוצה שזה יהיה פרווה איך אני ממירה את המצרכים? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פנינה
תנסי לשים ריצ במקום השמנת מתוקה ומחמאה במקום החמאה... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אורית
3
כמה יחידות יוצא מהכמות הזו?
אתי
2
כמה יחידות יוצא מהכמות הזו?
אתי
1
הכנתי עכשיו מטארטלטים קנויים בקוטר 5 ס"מ, הכמות מספיקה לכ-30 טארטלטים בגודל הזה (די קטנים) טיפ לקישוט: על שליש מהכמות פיזרתי שומשום, על שליש סוכריות צבעוניות, ועל שליש גרגרי סוכר בצבע ברונזה. יוצא יפה מאד.
מיכל
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת