כיכר השבת

עוגת טורט וקרם לימון מופלא ומענג

מתכון לעוגת לימון בחושה - מאפה אוורירי עם קרם מופלא באמצע, שאם לא תתעצלו ותסחטו בעצמכם את הלימון, תזכו ליהנות ממתיקות חמצמצה מרעננת ועדינה (מתכונים, אוכל)

| 9 | כיכר השבת |
טארט עם קרם לימון מופלא ומענג
טארט עם קרם לימון מופלא ומענג (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 3/4 כוס שמן
  • רכיבים לקרם הלימון:
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • גרידת לימון אחד
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • כף מים
  • כף קורנפלור
  • 2 כפות תמצית וניל - להספגת העוגה
  • מיכל קצפת חלבית / פרווה - לקישוט
  • 3 כפות פודינג וניל - לקישוט

אופן ההכנה:

רגע לפני: זה לא עוד עוגת לימון רגילה, אלא מאפה רך ואוורירי עטוף בקרם לימון מופלא, שאם לא תתעצלו ותסחטו בעצמם את הלימון, תזכו ליהנות ממתיקות חמצמצה מרעננת ועדינה.

עקבו במדויק אחר הוראות המתכון, והתוצאה המופלאה תהיה אחת העוגות הטובות ביותר שתטעמו:

הכנת עוגת הטורט:

מחממים את התנור על חום של 170 מעלות.

• מפרידים בזהירות את 6 הביצים.

• מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. לאחר מכן, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והשמן ובוללים יחד בעדינות.

• יוצקים את הבלילה לתבנית אפיה בגודל 20-30 ס"מ ואופים במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש.

הכנת קרם הלימון:

• מוהלים את הקורנפלור בכף המים ומוזגים לתוך סיר קטן.

• מוסיפים לסיר את מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר והביצים ומבשלים על אש בינונית, תוך תנועות ערבוב מתמדת, עד שהקרם הופך לסמיך וחלק.

• פורסים את העוגה באמצע לרוחב, כך שייווצרו 2 קומות של עוגת טורט.

• מספיגים את הקומה הראשונה בתמצית הווניל, מרפדים אותה בקרם הלימון, ומניחים מעל את הקומה השנייה של העוגה.

לקישוט: מקציפים את מיכל הקצפת, מוסיפים את הפודינג וניל ומצפים את העוגה מלמעלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
מה עם החלמונים לעוגה
לאה פרי
7
האם במקום 3 ביצים אני יכולה להשתמש ב3 או 6 חלמונים
האם במקום 3 ביצים אני יכולה להשתמש ב3 או
6
מה עם החלמונים?
הילה

הצגת כל התגובות

5
בבלילה של החלבונים המון סוכר. מספיק 3/4 כוס סוכר. ולא הבנתי מה עם החלמונים? רשום 3 ביצים לקרם הלימון. המתכון לא ברור! חבל. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלון
4
הקרם יצא טעים ובמרקם מושלם והעוגה גם, אך העוגה מאד דקה ולכן אני לא יכולה לחתוך אותה לשתי שכבות ולשים בפנים את הקרן.
מירי
3
יצא אחלה עוגה..מאוד טעימה
עיכע
2
כתוב שמשתמשים בחלבונים. ולא מוסבר מה עם החלמונים. ובראש המתכון כתוב שזו עוגה בחושה. בקרם רשום לשים בצים. ממתי בקרם לימון שמים בצים שלמות. אלא רק חלמונים. לכן מי שנתן את המרשם. מיד לתקן. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אתי
1
...
אני
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת