רכיבים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 3/4 כוס שמן
- רכיבים לקרם הלימון:
- 1/2 כוס מיץ לימון
- גרידת לימון אחד
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים
- כף מים
- כף קורנפלור
- 2 כפות תמצית וניל - להספגת העוגה
- מיכל קצפת חלבית / פרווה - לקישוט
- 3 כפות פודינג וניל - לקישוט
אופן ההכנה:
רגע לפני: זה לא עוד עוגת לימון רגילה, אלא מאפה רך ואוורירי עטוף בקרם לימון מופלא, שאם לא תתעצלו ותסחטו בעצמם את הלימון, תזכו ליהנות ממתיקות חמצמצה מרעננת ועדינה.
עקבו במדויק אחר הוראות המתכון, והתוצאה המופלאה תהיה אחת העוגות הטובות ביותר שתטעמו:
הכנת עוגת הטורט:
• מחממים את התנור על חום של 170 מעלות.
• מפרידים בזהירות את 6 הביצים.
• מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. לאחר מכן, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והשמן ובוללים יחד בעדינות.
• יוצקים את הבלילה לתבנית אפיה בגודל 20-30 ס"מ ואופים במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש.
הכנת קרם הלימון:
• מוהלים את הקורנפלור בכף המים ומוזגים לתוך סיר קטן.
• מוסיפים לסיר את מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר והביצים ומבשלים על אש בינונית, תוך תנועות ערבוב מתמדת, עד שהקרם הופך לסמיך וחלק.
• פורסים את העוגה באמצע לרוחב, כך שייווצרו 2 קומות של עוגת טורט.
• מספיגים את הקומה הראשונה בתמצית הווניל, מרפדים אותה בקרם הלימון, ומניחים מעל את הקומה השנייה של העוגה.
לקישוט: מקציפים את מיכל הקצפת, מוסיפים את הפודינג וניל ומצפים את העוגה מלמעלה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
הצגת כל התגובות