כיכר השבת

טעים במיוחד

לחמניות שום וכוסברה- ריחניות ואווריריות לכל המשפחה

מחפשים לחם שום מושלם שישרה בבית כולו ניחוח עז? הלחמניות הביתיות האלה, עם שילוב מושלם של שום, כוסברה ומלח גס, הן התשובה המושלמת | הן פריכות מבחוץ, רכות מבפנים ומתפוצצות בטעם שום עסיסי | מתכון פשוט להכנה, מושלם לארוחות משפחתיות או לאירוח (אוכל ומתכונים)

| 3 | כיכר השבת |
לחמניות שום זהובות ופריכות עם ניחוח שום עז וכוסברה רעננה
לחמניות שום זהובות ופריכות עם ניחוח שום עז וכוסברה רעננה (צילום: שאול שפר)
מנות/יחידות32
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

מצרכים לבצק:

  • שמרים יבשים 2 כף
  • מים חמימים 500 מ"ל
  • שמן 160 מ"ל
  • סוכר 0.75 כוס
  • קמח 1 ק"ג
  • מלח 1 כף

מצרכים לציפוי

  • חבילה חמאה מומסת 1 יחידות
  • צרור כוסברה קצוצה 1 יחידות
  • מלח גס לפי הטעם 1 יחידות
  • שום כתוש/גבישי 1 יחידות

אופן ההכנה

  1. שמים את השמרים והמים בקערת מיקסר ומערבבים עד להמסת השמרים.
  2. מוסיפים את השמן, סוכר וקמח ומערבלים.
  3. מוסיפים את המלח.
  4. מעבדים את הבצק לפחות עשר דקות (חשוב לא לדלג-עבור הגמישות של הבצק).
  5. סוגרים את המיקסר ונותנים לבצק לנוח כרבע שעה,
  6. מעבדים את הבצק מס' דקות ומעבירים לקערת התפחה.
  7. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  8. מחלקים את הבצק ל- 4 וכל חלק לעוד 4 וכל חלק לשניים.
  9. קל לעבוד יותר על משטח משומן.
  10. מכדררים כדור, מרדדים ומגלגלים לאורך.
  11. אחרי שהבצק מגולגל, מרדדים עם הידיים ומעצבים את הלחמניה בצורה האהובה עליכם.
  12. מתפיחים כחצי שעה מכוסה במגבת.
  13. מורחים מלמעלה פעמיים, פעם אחת לפני האפייה ופעם נוספת מייד כשיוצא מהתנור.
  14. אופים על 170 מעלות למשך 18 דקות.
  15. בתאבון!

    אהבתם את המתכון? הגיבו

    לפרטים והזמנות- השף שאול שפר: shaulchef@gmail.com

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
מה עם השום והכוזברה
אילנה רוזנס
2
קראתי ונראה ממש טוב
גאולה
1
עשיתי את המתכון המושלם הזה כבר המום פעמים!!! פשוט טעים, אורירי ומיוחד!! גיוונתי והחלפתי את חלק מכמות המים לבירה, למיץ ולחלב. תלוי מה רציתי שתהיה הברכה. פשוט מעדן שווה לנסות!!
אופה
לחמים ומאפים