כיכר השבת

טעימות כל כך

לחמניות רכות כמו ענן שתולשים עם הידיים

מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים שתופחים יחד והופכים ללחמניות עגולות, צפופות ורכות עם מעטה שומשום קריספי מדהים - כל סועד תולש בתורו את הלחמנייה שלו. אוקיי, את שלוש הלחמניות שלו. לפחות (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
לחמניות נתלשות
לחמניות נתלשות (צילום: Andy Hay on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף דבש
  • 1 כוס + 5 כפות מים חמימים (לא חמים מדי)
  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 2 כפות חמאה מומסת / תחליף חמאה איכותי מומס / שמן זית
  • שומשום

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה, אם עובדים ידנית, מערבבים את המים עם השמרים והדבש ונותנים לתערובת לעמוד ולהעלות בועות במשך 5-10 דקות.

2. מחברים למיקסר וו לישה או עובדים ידנית ובמהירות נמוכה, מערבבים הכל ומוסיפים בהדרגה את הקמח, השמן והמלח. כשהבצק מתחיל להתאחד, מגבירים את מהירות המיקסר / הערבוב ומעבדים במשך 8-10 דקות או עד שמתקבל כדור בצק חלק ונעים למגע.

3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. משמנים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ ומחלקים את הבצק ל-10-12 חתיכות במשקל שווה. מגלגלים כל חתיכה לכדור עגול ויפה, מסדרים את הכדורים בתבנית, מכסים ומתפיחים במשך 20 דקות נוספות או עד שהכדורים ממלאים את התבנית בצפיפות.

5. מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מגביהים את החום ל-220 מעלות וכשהתנור חם, מברישים את הלחמניות בחמאה / תחליף החמאה / שמן זית ומחזירים לתנור ל-5 דקות או פחות - השגיחו מקרוב שהלחמניות לא יישרפו. מוציאים מהתנור, מצננים קלות ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים