כיכר השבת

מוכנים לזה?

לחם כוסמין אישי משגע במילוי גבינות וזיתים

מלי יהודיוף עם מתכון ללחם אישי קטן - אל תבלבלו אותו עם לחמנייה - ממולא בגבינות נוטפות, זיתים, עשבי תיבול ופסטו. וואו זה כאן. מתכון ללחם כוסמין קטן במילוי גבינות וזיתים (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
לחם כוסמין אישי במילוי גבינות וזיתים
לחם כוסמין אישי במילוי גבינות וזיתים (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח כוסמין או קמח מלא, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות מלח
  • 4 כפות גבינה לבנה
  • 2 כפות פסטו <a href="https://www.kikar.co.il/386345.html">לחצו כאן למתכון</a>

למילוי:

  • 10 פרוסות גבינה צהובה, כל פרוסה חותכים ל-4 ריבועים
  • 250 גרם גבינה צפתית, חתוכה לריבועים
  • 1 כוס זיתים שלמים מגולענים - שחורים / ירוקים / קלמטה

לציפוי:

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פסטו

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מניחים את הרכיבים לפי הסדר הבא: קמח, שמרים, סוכר, 1/2 כוס שמן זית, מים, מלח, גבינה לבנה ופסטו. לשים 8 דקות עד שהתערובת מתגבשת לבצק ואז מוסיפים את 1/4 כוס שמן הזית הנותרת. לשים עד להיטמעות מלאה בבצק.

2. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. על משטח מקומח, מגלגלים כל חלק לכדור ומתפיחים שוב במשך 30 דקות.
4. מחממים את התנור ל-200 מעלות, אפשר על טורבו, ומסדרים את כדורי הבצק בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 20 דקות ומוציאים מהתנור.

5. כל כדור לחם אפוי חלקית חותכים ל-3 פסים אורכיים ו-3 פסים רוחביים - אך לא עד הסוף, כך שייווצרו ריבועים שמחוברים למטה.

6. בין הריבועים, מכניסים גבינה צהובה, גבינה צפתית וזיתים. בכלי קטן, מערבבים את הפטרוזיליה עם שמן הזית, השום, המלח והפסטו ומברישים את ריבועי הלחם ב-3/4 מהתערובת.

7. מחזירים את הלחמים לתנור ואופים עד שהם מקבלים גוון שחום יפה והגבינות מבעבעות. מיד כשמוציאים את הלחמים מהתנור, מברישים אותם בתערובת הנותרת. מגישים מיד.

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
ואו זה נראה ממש טוב נראה לי אני יכין את זה 🤤
אני
מאכלי שמחה בבין המצרים ... איזה אבל זה על ירושלים ?! עם תיאבון כזה ?!
עם צילומים כאלה , זה רעב ?! ...
4
מושלםםם
חשבתי שזה רק נראה תעים בתמונה ושאני יתבא
3
מתכון מדהים לעכשיו ולתמיד 2.אם כזה מתכון לאפשרות לברכתו מזונות היה מוצלח עוד יותר תודה לשובע
יפה

הצגת כל התגובות

2
מה ברכתו?
שרי
1
ניראה סוף הדרך אבל מה מברכים המוציא או מזונות ענו לי מהר לפני שיתקרר.
מה מברכים
לחמים ומאפים