כיכר השבת

המאפייה

בוקר טוב מאוד: בייגל חם ומנחם בקלי קלות

מלי יהודיוף תלמד אתכם להכין בייגל מושלם: פריך ושזוף מבחוץ ועסיסי מבפנים. מאפה מתקתק וחמים עם ריח משגע שיתחסל ברגע - אז מומלץ להכפיל כמויות. הכי טעים להגיש עם חמאה או טפנד זיתים וגבינות וכמובן מגוון ירקות חתוכים (מתכונים, אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
בייגל אמריקאי
בייגל אמריקאי (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לחם, מנופה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח

להברשה:

  • 1 ביצה
  • 1 כפית סילאן
  • 1 כפית דבש
  • שומשום

סירופ סוכר להברשה - אחרי האפייה:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • מיץ מלימון אחד, סחוט היטב

אופן ההכנה:

שימו לב: זמן ההכנה עומד על 40 דקות, אך אינו כולל את זמני ההתפחה שעומדים על שעתיים וחצי נוספות.

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מניחים את מרכיבי הבצק לפי הסדר המצוין במתכון. מעבדים הכל יחד במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים, במשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. לשים ומעבדים את הבצק במשך 5 דקות ומתפיחים שוב במקום חמים, במשך 30 דקות.

3. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם כל אחת, ומגלגלים כל חתיכה לרצועת בצק ארוכה.

4. מלפפים זו בזו כל 2 רצועות בצק, כמו בורג, ומהדקים את הקצוות, כך שתתקבל טבעת.

5. מסדרים את טבעות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך 20 דקות.

6. טורפים את הביצה עם הסילאן והדבש ומברישים את טבעות הבצק. מפזרים מעל שומשום.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבייגלים מקבלים גוון שחום עמוק.

במקביל, מכינים את סירופ הסוכר:
8. בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את הסוכר, המים ומיץ הלימון עד לקבלת סירופ סמיך. כשהבייגלים מוכנים, מברישים אותם מיד בסירופ, לקבלת מראה מבריק ומתיקות נהדרת.

(צילום: מלי יהודיוף)
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
נראה ממש טעים- אבל לא קלי קלות-דורש זמן!
אסתר
4
נזכיר שאסור לאכול שמנת וסלמון עם הבייגל הזה אפילו שזה נשמע לכם מאוד טעים ביחד
ס"ט
ספרדים נוהגים שלא לאכול חלב עם דג ויש אשכנזים שאוכלים
אלנה גילברט
הוא ציין זאת. שמו ס"ט=ספרדי טהור. אנו הספרדים אסורים באכילת חלב ודגים יחדיו
אסתר
3
בכלל לא בייגל - בייגל מבשלים דקה-שתיים ורק אז אופים, וזה מה שנותן את המרקם המיוחד להם. זה לחמניה מתוקה ותו לא
ללא שם

הצגת כל התגובות

2
מה זה מנחם ??מנחמים את אלו שיושבים שבעה .תפסיקו עם המושג המוטעה הזה לגבי אוכל. אפשר לומר במקום זה אוכל משביע ,בריא ,מרגיע את מיצי הקיבה ...
חוי
1
טוב זה אחד המושלמים
לאה
לחמים ומאפים