כיכר השבת

לכבוד שבת

מאז הקורונה אנחנו אופים את החלות בבית - וזה מושלם

קשה לחשוב על דברים חיוביים בהקשר של קורונה, וגם כשזה חיובי - המשמעות שלילית מאוד. מלבד! יתרון אחד בולט: מאז הקורונה אנחנו אופים את החלות לשבת בבית - וזה מושלם (מתכונים, אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
חלות לשבת מקמח כוסמין
חלות לשבת מקמח כוסמין (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח כוסמין לבן (ניתן להחליף בקמח לבן רגיל), מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר (אפשר להוסיף יותר)
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 2 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה, מניחים את כל המרכיבים - מלבד המלח. מעבדים במשך 2 דקות ואז מוסיפים את המלח.

2. מעבדים את הבצק במשך 10 דקות מלאות (חשוב מאוד).

3. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-4 חלקים שווים, כך שיתקבלו 16 חתיכות בצק בגודל שווה.

5. קולעים 4 חלות מ-4 רצועות כל אחת. הנה מדריך וידאו איך לעשות את זה בקלות:

6. מסדרים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים שוב.

7. מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחלות מקבלות גוון זהוב-שחום עמוק ויפה.

איך שומרים על החלות טריות ורכות עד להגשה?
לאחר האפייה, מצננים את החלות על רשת ולאחר שהן קרות לגמרי, עוטפים כל חלה בניילון נצמד ומקפיאים. 20 דקות לפני ההגשה, מפשירים את החלות על הפלטה.

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
יצא מוצלח! תודה
ללא שם
6
אשמח לקבל כמות לחצי קילו קמח
ללא שם
5
אחרי שקולעים את החלה מתפיחים השאלה היא כמה זמן להתפיח?
ללא שם

הצגת כל התגובות

4
לפי כמות הקמח במתכון, לא מפרישים חלה
אשת חיל
3
כמה זמן להתפיח בפעם השניה? לא כתוב
רוני
2
אפשרי להוציא אחרי הקפאה של שבוע ולהעביר לתנור על 100 מעלות
ריקי
1
מתכון מעולה, תודה!!!!! אחרי 25 שנות נישואין סוף סוף הצלחתי לאפות חלות טובות 😅🙏🏻
דינה
לחמים ומאפים